Είμαι τρανς, ξέρω τα δικαιώματά μου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-81566-1-6
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
7 x 11 εκ., 82 σελ.
Περιγραφή

Το εγχειρίδιο αυτό έχει σκοπό να δώσει σε αδρές γραμμές τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις αλλά και τις καλές πρακτικές που ισχύουν στη χώρα μας βάζοντας στο τραπέζι όλα τα δυνατά εχέγγυα για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των τρανς ανθρώπων.

Παρατίθεται η ισχύουσα νομοθεσία για τη προστασία από τις παράνομες διακρίσεις στον χώρο της εργασίας και της παροχής υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας όταν αυτή έχει κίνητρο τη διαφορετική και άνιση μεταχείριση στη βάση της ταυτότητας φύλου, για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους, καθώς και για την ποινικοποίηση της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος και της νομοθεσίας για το άσυλο.

Ακόμη σ’ αυτόν τον οδηγό ο αναγνώστης και η αναγνώστρια μπορούν να βρουν τις καλές πρακτικές όπως αυτές προκύπτουν από τις παρεμβάσεις Ανεξάρτητων Αρχών, όπως του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η στόχευσή του είναι η ενδυνάμωση της τρανς κοινότητας, να νιώσει κάθε τρανς άνθρωπος πως δεν είναι απροστάτευτος από τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς, τη μισαλλοδοξία, τη ρατσιστική βία.

Οι γραμμές αυτές γράφονται, τέλος, με την ελπίδα αλλά -κυρίως- την ισχυρή θέληση και επιδίωξη πως αυτός ο οδηγός σύντομα θα χρειαστεί να ανανεωθεί προσθέτοντας ακόμη περισσότερα εργαλεία για την αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητά τους οι τρανς άνθρωποι, κυρίως την επικαιροποίηση των νομοθεσιών κατά των διακρίσεων αλλά και με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.


Add: 2020-03-31 06:39:52 - Upd: 2020-03-31 14:41:52