Προσέξτε τα παιδιά, γιατί... δεν μας περισσεύουν!
Bullying: Όταν παιδιά εκφοβίζουν... παιδιά!
Εξαντλημένο
ISBN: 978-618-81048-4-6
Capbridge Pen, Αθήνα, 1/2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 140 σελ.
Περιγραφή

Μολονότι ο γεμάτος αγάπη για τα παιδιά τίτλος, μοιάζει να απευθύνεται μόνο στους μεγάλους, ωστόσο, το δεύτερο μέρος του βιβλίου μπορεί να απευθυνθεί -και να είναι πραγματικά πολύτιμο- και στα παιδιά.

Στο πρώτο μέρος, λοιπόν, ο αναγνώστης γυρίζει στα δικά του παιδικά χρόνια μέσα από χαριτωμένες, απλές, καθημερινές και ουσιαστικές ερωτήσεις, που του κάνουν τα παιδιά ``- Όταν είσαστε παιδί, τρώγατε όλο το φαγητό σας; - Το γάλα σας το πίνατε ή το χύνατε κρυφά στο νεροχύτη; - Τρώγατε κρυφά και το γλυκό από τη γυάλα! - Και τα βράδια, τι ζητούσατε κρυφά στην προσευχή σας; - Μάλλιαζε και η γλώσσα της γιαγιάς, λέγοντας μια ντουζίνα φορές το αγαπημένο σας παραμύθι, μέχρι να σας πάρει ο ύπνος;``

Χωρίς διάθεση εξιδανίκευσης του παρελθόντος, γίνεται προσπάθεια συμφιλίωσης με τις αλλαγές της κάθε εποχής και αφύπνισης των μεγάλων που άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

Ενώ, αφοπλιστικά αποσπάσματα, γραμμένα από το χέρι ενός παιδιού, αναδεικνύουν την παιδική-εφηβική ειλικρινή, καθαρή, επικριτική, και διορατική σκέψη γύρω από τα χαρακτηριστικά της εποχής.

Το δεύτερο μέρος, που αναφέρεται στο κοινωνικό φαινόμενο του εκφοβισμού ή bullying, απευθύνεται, βεβαίως, σε όλους τους μεγάλους αλλά μπορεί να είναι και ένας οδηγός επιβίωσης για τα παιδιά που δέχονται εκφοβισμό ή bullying, ενώ για τα παιδιά-θύτες, μπορεί να είναι το μέσον κατανόησης των πράξεών τους και των συνεπειών τους και να βοηθήσει στην αλλαγή τους.