Γεώργιος Καραΐσκάκης
Ο ακατάβλητος ήρωας της Επανάστασης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5018-61-0
Γνώμων Εκδοτική, Αθήνα, 11/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 208 σελ.
Περιγραφή

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι μια από τις πιο ηρωικές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης. Όμως, παρά τη δόξα που περιβάλλει το όνομά του, ελάχιστες λεπτομέρειες είναι γνωστές για τη ζωή του και τις λαμπρές στρατιωτικές του επιτυχίες, ενώ αντίθετα είναι ευρύτατα διαδεδομένα αρκετά γραφικά στοιχεία ανεκδοτολογικού χαρακτήρα, τα οποία αφορούν συνήθως την παροιμιώδη βωμολοχία του. Ο αποσπασματικός τρόπος προβολής αυτών των στοιχείων υποβαθμίζει την εικόνα του γενναίου οπλαρχηγού, φτάνοντας συχνά σε σημείο να προσβάλλει τη μνήμη του. Πιστή στην ιστορική αλήθεια, η "Γνωμών Εκδοτική" παρουσιάζει τη βιογραφία του Γεωργίου Καραϊσκάκη, καταρρίπτοντας τους μύθους και επαναφέροντας στις πραγματικές της διαστάσεις την ιστορία ενός παρεξηγημένου ήρωα που συνέβαλε καθοριστικά στην απελευθέρωση του υπόδουλου Γένους.

Το έργο απευθύνεται σε όλους τους φίλους της ελληνικής ιστορίας που αναζητούν μια συνοπτική, εύληπτη και απαλλαγμένη από προκαταλήψεις παρουσίαση της ζωής του "γιου της καλογριάς". Εκτός από την έντονη στρατιωτική δράση του Καραϊσκάκη, το βιβλίο αναδεικνύει επίσης το πολύπλοκο και γεμάτο ραδιουργίες πολιτικό παρασκήνιο της περιόδου της Εθνεγερσίας που υπονόμευσε τη δράση πολλών οπλαρχηγών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λεπτομέρειες σχετικά με το ήθος, τις αντιλήψεις και τον τρόπο ζωής των αγωνιστών της εποχής.

Η γλαφυρή αφήγηση συνοδεύεται από πλούσια εικονογράφηση και χάρτες των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξήγαγε ο κορυφαίος αυτός αγωνιστής της Επανάστασης του `21.


Add: 2020-03-31 06:39:51 - Upd: 2020-03-31 14:41:51