Ρατζού ο ελέφαντας που δάκρυσε
Η αληθινή ιστορία του ελέφαντα Ρατζού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9691-05-5
Ελληνική, Νέα
€ 13.87 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
28 x 22 εκ, 172 γρ, 46 σελ.
Περιγραφή

Οι μέρες και οι νύχτες περνούν δύσκολα για τον ελέφαντα Ρατζού. Ένα γλυκύτατο πλάσμα που βρέθηκε να τριγυρίζει στους δρόμους, να δίνει παραστάσεις για να κερδίζουν χρήματα τα διάφορα αφεντικά του, κάνοντας όπως ακριβώς κάνουν οι άλλοι ελέφαντες και τα ζώα του τσίρκου.
Τα βράδια δεμένος με τις αλυσίδες, πίσω από μια αποθήκη, έξω, δίπλα από ένα μικρό δένδρο, χειμώνα καλοκαίρι, με βροχή, με αέρα, με ζέστη, χωρίς ένα σκέπαστρο, ταξιδεύει με τα μάτια της φαντασίας του.
Μόνο η Ριρή, η όμορφη Ροδόσπιζα, ένα όμορφο πουλί με μελωδική φωνή, του κάνει συντροφιά. Η Ριρή είναι η μοναδική παρέα του Ρατζού πολλά χρόνια τώρα, είναι το όνειρο, ο άνεμος, η ελπίδα του για την ελευθερία.Tα βράδια φέρνει νερό από το ποτάμι, το κάνει λάσπη, πηχτό πολτό και τον αλείφει στα πληγωμένα του πόδια για να τα γιατρέψει. Η Ριρή είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ποιος είπε πως τα ζώα δε νιώθουν, ποιος είπε πως τα ζώα δεν αισθάνονται, ποιος είπε πως τα ζώα μπορούμε να τα κακοποιούμε;
Ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα στους ανθρώπους;
Ποιος είναι αυτός που θα βοηθήσει τον Ρατζού;Θα καταφέρει να ζήσει ελεύθερος; Τι θα γίνει όταν το αφεντικό του ανακαλύψει τα σχέδια απόδρασης; Θα ακολουθήσει αυτά που διάβασε; "Δυστυχισμένος είναι αυτός που περιμένει κάποιον άλλον, να του δώσει την ευτυχία και πως αν δεν κάνει κάτι ο ίδιος, τίποτε δε θ’ αλλάξει".