Ένας άγγελος στη λαβωμένη γη
Μαρτυρίες και θαυμαστά γεγονότα για τον Ιεραπόστολο του Κονγκό π. Κοσμά Γρηγοριάτη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84045-0-2
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 343 γρ., 224 σελ.
Περιγραφή

Ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος επί τη συμπληρώσει τριακονταετίας από την εις Κύριον εκδημία του Ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτου προέβη στην έκδοση ενός νέου συγγράμματος.

Πρόκειται για μία συλλογή με ανέκδοτες εμπειρίες, θαυμαστά σημεία και βιώματα Κονγκολέζων χριστιανών μας, κληρικών και λαϊκών, αλλά και συγκινητικών εξιστορήσεων παλαιών συνεργατών του μακαριστού παπα-Κοσμά. Το πλήθος των άγνωστων, μέχρι σήμερα, πληροφοριών καταδεικνύουν τις εξ ύψους πρεσβείες προς τον Θεό και συνάμα βοήθειες που παρέχει στο αγαπημένο και λαβωμένο ποίμνιό του. Επίσης, από τις συνεντεύξεις εντυπωσιάζει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι για τους γηγενείς ο π. Κοσμάς υπήρξε, όχι μόνον ο πνευματικός τους πατέρας, αλλά και συγχρόνως ο κοινωνικός οδηγός και ο κατά μείζονα βαθμό συντελεστής της βιοτικής τους αναμόρφωσης.

Ο π. Κοσμάς αγαπήθηκε υπερβαλλόντως, διότι υπερβαλλόντως αγάπησε την Εκκλησία του Χριστού μας και θυσιάστηκε για Αυτήν. Ως άγγελος άνοιξε τα φτερά του, αγκάλιασε τον λαό του Κονγκό ευαγγελιζόμενος Χριστόν και ως "ολοκάρπωμα θυσίας" (Σοφ. Σολ. 3,6) χάρισε το σώμα του στην λαβωμένη αφρικανική Γη.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:
α. Ομιλούν οι συνεργάτες και οι συνεχιστές του ιεραποστολικού έργου του παπα-Κοσμά,
β. Ανέκδοτες θαυμαστές ενθυμήσεις και αφηγήσεις Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας για τον παπα-Κοσμά,
γ. Συνεντεύξεις και διηγήσεις με Κονγκολέζους Χριστιανούς και
δ. Ορθοδοξία και Μαγεία.


Add: 2020-03-31 06:39:50 - Upd: 2020-03-31 14:41:50