Οι 4 εποχές μιας Μαργαρίτας
Μια ιστορία αφύπνισης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80240-9-0
Εκδόσεις Λόγος και Εικόνα, Θεσσαλονίκη, 6/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 344 σελ.
Περιγραφή

Ήταν αξιοπρόσεκτα τα γεγονότα που μια παράξενη συγχρονικότητα έφερνε στο μοναχικό κόσμο της Μαργαρίτας. Σαν όλα να ενορχηστρώνονταν από μια απροσδιόριστη πηγή, η οποία ήθελε να κατευθυνθούν τα πράγματα κάπου. Που όμως;

Η Μαργαρίτα είναι μια γυναίκα με πολλούς ρόλους. Είναι καλλιτέχνης, κόρη, αδελφή, σύζυγος, εργαζόμενη μητέρα, μα πάνω από όλα είναι μια γυναίκα που ψάχνει να βρεί τις κρυμμένες αλήθειες της ζωής που θα τη βοηθήσουν να βελτιώσει τον κόσμο της. Και ίσως μέσα από αυτόν και τον κόσμο των άλλων. Μόνο που το μυστήριο της ύπαρξης είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσει να ξεδιπλωθεί στα ασφυκτικά όρια μιας ζωής τόσο μικρής σε διάρκεια. Όμως για εκείνη η αναζήτηση μιας άλλης διαφορετικής γνώσης, γίνεται λαχτάρα και πάθος. Γίνεται στόχος ζωής. Αποφασίζει να αφεθεί στη δύναμη που φαίνεται να ορίζει τη ζωή και βρίσκεται πέρα από τη συνειδητή κατανόηση, γιατί νιώθει πως μόνον έτσι θα μπορέσει να γνωρίσει τα καλά κρυμμένα μυστικά και τους αφανείς νόμους που καθοδηγούν τα βήματά μας στη ζωή και επηρεάζουν την εξέλιξή τους.

Για να κατανοήσει το ανεξήγητο, ανοίγεται πέρα από τη συνηθισμένη ερμηνεία της πραγματικότητας. Και τότε, μια αλήθεια που μπορεί να αποκαλυφθεί μόνο στο αφηρημένο βλέμμα που διαπερνά τα προφανή των αισθήσεων για να ατενίσει ορίζοντες πέρα από αισθητό, ξετυλίγεται γενναιόδωρα. Ξεδιπλώνεται για τη Μαργαρίτα η κατανόηση που είχε ανάγκη και της προσφέρεται η πνευματικότητα που αναζητούσε, καθώς ολοκληρώνεται ο κύκλος των εποχών της ζωής της.

Οι "Τέσσερις εποχές μιας Μαργαρίτας" είναι βιβλίο αναζήτησης των αιτιών πίσω από τα φαινόμενα των ανθρώπινων σχέσεων, στο οποίο κάθε ένας από εμάς μπορεί να ανισχεύσει δικές του εμπειρίες, αλλά και ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στη δική του ζωή. Και ίσως να προσεγγίσει και κάποιες να απαντήσεις που δεν είχε σκεφτεί ή ακόμα και αν είχε σκεφτεί, δεν πίστεψε ότι μπορεί να συμβαίνει και έτσι.


Add: 2020-03-31 06:39:49 - Upd: 2020-03-31 14:41:49