Πορεία προς το Θαβώρ
Ο βίος και ο μαρτυρικός θάνατος του Αγίου Ιλαρίωνος Φέλεα
Πορεία προς το Θαβώρ : Ο βίος και ο μαρτυρικός θάνατος του Αγίου Ιλαρίωνος Φέλεα (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9485-36-4
Μπότσης Πέτρος, Αθήνα, 1/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 9.53 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 170 γρ., 94 σελ.
Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η βιογραφία ενός ορθοδόξου ήρωα της Ρουμανίας, ενός μάρτυρα που δοκιμάστηκε στις κομμουνιστικές φυλακές για την πίστη του. Αναφερόμαστε στον π. Ιλαρίωνα Φέλεα - ένα σπουδαίο ιερέα, θεολόγο και συγγραφέα, του οποίου ο βίος και τα έργα εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα στο ελληνικό κοινό. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ζωή και τα έργα του έχουν εγκωμιαστεί από πολλούς αστέρες της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που είχαν την ίδια εμπειρία στη φυλακή με τον π. Ιλαρίωνα, μεταξύ των οποίων κι από τον διαπρεπή θεολόγο, π. Δημήτριο Στανιλοάε.

Ο π. Ιλαρίων ήταν ένας αφοσιωμένος ιερέας, που είχε εγκολπωθεί στη ζωή του όλα όσα κήρυττε στους άλλους, ένας λαμπρός και σοφός συγγραφέας, του οποίου τα έργα έγιναν θεμελιώδη στους σημερινούς Ρουμάνους χριστιανούς.

Παράλληλα με τη βιογραφία του π. Ιλαρίωνα, παρουσιάζουμε κι ένα παράδειγμα των κειμένων του, μεταξύ των οποίων και δύο κεφάλαια από το έργο του "Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας". Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα κατορθώσουμε να παρουσιάσουμε περισσότερα από τα έργα του σπουδαίου αυτού ιερέα και μάρτυρα.


Add: 2020-03-31 06:39:49 - Upd: 2021-03-17 18:29:58