Άνθρωποι-δορυφόροι
Άνθρωποι-δορυφόροι (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5194-02-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Νορβηγική
€ 16.89 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 336 σελ.
Περιγραφή

Όσλο, 1969. Όταν ο Μάγκνταλον Σέλντερουπ, πολυεκατομμυριούχος και πρώην μέλος της Αντίστασης, σωριάζεται νεκρός κατά τη διάρκεια ενός σουαρέ, ο επιθεωρητής Κόλμπιορν Κρίστιανσεν, γνωστός και ως Κ2, μένει άναυδος. Ο λόγος; Το θύμα είχε επικοινωνήσει μαζί του μόλις την προηγούμενη μέρα εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του.

Σύντομα, γίνεται ολοφάνερο ότι και οι δέκα καλεσμένοι στο δείπνο του Σέλντερουπ μπορούν να θεωρηθούν ύποπτοι. Πολλοί από τους οικείους τού εκλιπόντος τον απεχθάνονταν ή τον μισούσαν? η δε πρόσφατη διαθήκη του ίσως πυροδοτήσει πολλές και σοβαρές αντιδράσεις. Όμως ποιος από τους καλεσμένους -από την πρώην και τη νυν σύζυγο και τα τρία παιδιά του έως τη γοητευτική γραμματέα και τους παλιούς συντρόφους του στην Αντίσταση- είχε το ισχυρότερο κίνητρο για φόνο;

Με την ανεκτίμητη βοήθεια της Πατρίσια -μιας ευφυέστατης, φλεγματικής νεαρής γυναίκας, που ζει μια περιορισμένη κατ’ οίκον ζωή στην αναπηρική καρέκλα της-, ο Κ2 αρχίζει να ξεμπλέκει τον ιστό των ψεμάτων σε καθεμία από τις καταθέσεις των καλεσμένων. Καθώς, όμως, η αστυνομία λαμβάνει το ένα μυστηριώδες γράμμα μετά το άλλο, με προειδοποιήσεις για θανάτους που έπονται, ο K2 συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο.


Add: 2020-03-31 06:39:49 - Upd: 2021-03-17 18:29:58