Άπαντα Ι
Τα τραγούδια της πατρίδος μου, Ο ύμνος της Αθηνάς, Τα μάτια της ψυχής μου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7106-22-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 26.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 480 σελ.
Περιγραφή

Πρόκειται για τον πρώτο τόμο της πλήρους και έγκυρης φιλολογικής έκδοσης του συνόλου του εκδεδομένου και αθησαύριστου έργου του Ποιητή. Πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του "Ιδρύματος Κωστή Παλαμά" και χορηγία της "Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς".

Το οργανόγραμμα της έκδοσης είναι το ακόλουθο: Ποίηση, Διηγήματα, Θέατρο, Μετάφραση, Κριτική, Αλληλογραφία. Κάθε τόμος θα έχει τριμερή δομή: τα κείμενα (με αντιβολή όλων των προηγούμενων εκδόσεων, δημοσιεύσεων και αυτογράφων), φιλολογικό υπόμνημα και ευρετήρια. Υπολογίζεται ότι το έργο θα καλύψει 50 τόμους, το δε χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση της έκδοσης σε 5-6 χρόνια. Το σπουδαίας φιλολογικής και εθνικής σημασίας αυτό έργο έχει αναλάβει ομάδα φιλολόγων, των οποίων τα ονόματα καταχωρίζονται εδώαλφαβητικά: Θαν. Αγάθος, Δημ. Αγγελάτος, Γ. Ανδρειωμένος, Λ. Βαρελάς, Παντ. Βουτουρής, Ευρ. Γαραντούδης, Κ. Γιαβής, Μαίρη Δημάκη-Ζώρα, Δέσποινα Δούκα, Γερ. Ζώρας, Νικ. Καλοσπύρος, Κων/νος Κασίνης, Άννα Κατσιγιάννη, Ερατοσθένης Καψωμένος, Κατερίνα Κωστίου, Γιάννης Ξούριας, Θεοδόσης Πυλαρινός, Πολυάνθη Τσίγκου, Μαρία Τσούτσουρα, Κώστας Χατζηαντωνίου.

Με την έκδοση αυτή θα δοθεί για πρώτη φορά στην έρευνα και στην νεοελληνική παιδεία ολόκληρο το έργο του Ποιητή, που για μισόν αιώνα ήταν στο κέντρο της νεοελληνικής πνευματικής ζωής, γνώρισε στον ελληνισμό τα ρεύματα και τις τάσεις του παγκόσμιου πνεύματος, ανανέωσε την παράδοση, δημιούργησε την σύγχρονη ποιητική γλώσσα και υπήρξεν ο πατέρας της νεώτερης ελληνικής ποίησης.


Add: 2020-03-31 06:39:48 - Upd: 2020-03-31 14:41:48