Χρονικά από το μέλλον
Η μοναδική ιστορία του Paul Amadeus Dienach βασισμένη στις σελίδες ημερολογίου του
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-93-8933-4
Ιδεοθέατρον, Αθήνα, 8/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
€ 21.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 464 σελ.
Περιγραφή

Το 1921, ο Paul Amadeus Dienach, ένας Αυστρο-Ελβετός δάσκαλος με εύθραυστη υγεία, που υποφέρει από την επιδημία της εποχής "engephalitis lethargica", πέφτει σε κώμα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Όταν συνέρχεται, πληροφορούμενος ότι δεν του απομένει πολύς χρόνος ζωής, αναζητώντας ένα πιο ήπιο κλίμα, έρχεται στην Ελλάδα όπου παραδίδει μαθήματα γερμανικών. Λίγο πριν πεθάνει, εμπιστεύεται το προσωπικό του ημερολόγιο στον αγαπημένο του μαθητή Γεώργιο Παπαχατζή - μελλοντικό Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου και διαπρεπή Νομικό - χωρίς, όμως, να του αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μεταφράζοντας το ημερολόγιο, ο Παπαχατζής ανακαλύπτει την απίστευτη ιστορία του: για έναν ολόκληρο χρόνο, όσο ο δάσκαλός του ήταν σε κώμα, η συνείδησή του, ανεξήγητα, ολίσθησε στο έτος 3906 μ.Χ., στο σώμα ενός άλλου άνδρα, του Andreas Northam!

Ο Dienach περιγράφει λεπτομερώς την εκεί εμπειρία του, που, μεταξύ άλλων, περιέχει όλη την ιστορία της ανθρωπότητας από τον 20ο έως τον 39ο αιώνα, όπως του την διηγήθηκαν οι άνθρωποι του μέλλοντος - από τον "εφιάλτη του Αριθμού" (Υπερπληθυσμός) και τους Παγκόσμιους Πολέμους, μέχρι την εγκαθίδρυση του Παγκόσμιου κράτους, το νέο, ριζοσπαστικό διοικητικό σύστημα, τον εποικισμό του Άρη και το επόμενο εξελικτικό στάδιο του ανθρώπινου είδους.

Σήμερα, ένα σχεδόν αιώνα αφότου γράφτηκε, το μοναδικό αυτό ημερολόγιο κυκλοφορεί στα Ελληνικά, για πρώτη φορά επιμελημένο και προσαρμοσμένο στην εποχή μας, αφού πρώτα διαβάστηκε και συγκίνησε χιλιάδες αναγνώστες σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί και δεν διεκδικεί λογοτεχνικές δάφνες. Είναι το ημερολόγιο ενός απλού ανθρώπου, που έζησε την ιστορία του μέλλοντός μας.

Add: 2020-03-31 06:39:47 - Upd: 2021-03-17 18:29:57