ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
Το μεγάλο ταξίδι προς ένα βιώσιμο χρέος
Εισαγωγή: Ξαφά, Μιράντα
Εξώφυλλο/εικαστικό: "SYNTHESIS" GRAPHIC ARTS & DESIGN
Επιμέλεια κειμένου: Σαββίδης, Χάρης
Επιμέλεια σειράς: Μίχα, Γεωργία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9490-53-5
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 250 γρ., 264 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Το βι­βλίο του Μπομπ, βασισμένο στη μακρά εμπειρία του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι πολύτιμο εργαλείο στην προσπά­θειά μας να αντιληφθούμε τον κόσμο ορθολογικά, μακριά από ιδεοληψίες και αυταπάτες, και να σχεδιάσουμε το μέλλον. Το κλει­δί για να ξεπεράσουμε την κρίση βρίσκεται στα χέρια μας και μόνο.
Περιγραφή

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν τα μνημό­νια σαν αναγκαίο κακό για να αποφευχθεί η άτακτη χρε­οκοπία, και όχι ως ευκαιρία για να διορθωθούν οι χρόνιες παθογένειες της  ελληνικής οικονομίας και να μπουν στέρεες βάσεις για την ευημερία των επόμενων γενεών. […] Το βι­βλίο του Μπομπ, βασισμένο στη μακρά εμπειρία του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι πολύτιμο εργαλείο στην προσπά­θειά μας να αντιληφθούμε τον κόσμο ορθολογικά, μακριά από ιδεοληψίες και αυταπάτες, και να σχεδιάσουμε το μέλλον. Το κλει­δί για να ξεπεράσουμε την κρίση βρίσκεται στα χέρια μας και μόνο.

Από την Εισαγωγή της Μιράντας Ξαφά


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Μπομπ Τραα είναι σήμερα Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Κουρασάο και Αγ. Μαρτί­νου και πρώην στέλεχος του Διεθνούς  Νομισματι­κού Ταμείου. Στο ΔΝΤ εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια επί μακροοικονομικών και διαρθρωτικών θεμάτων. Το 2009, με συναδέλφους του από το ΔΝΤ, παρουσίασαν μελέτη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία υιοθετήθηκε από το ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ ως βάση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά. Από τον Οκτώβριο του 2010 και για τρία χρόνια, ο Μπομπ Τραα ανέλαβε εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα.


Add: 2020-02-28 14:37:51 - Upd: 2023-08-03 11:57:26