Η τριλογία του Μπέλφαστ
Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ // Συνωμοσία της φωτιάς // Κλεμμένες ψυχές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-2370-2
Μεταίχμιο, Αθήνα, 2/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 1048 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Οι τρεις πρώτες περιπέτειες του επιθεωρητή Τζακ Λένον σε μια επίτομη έκδοση.
Περιγραφή

Οι ιστορίες του Νέβιλ έχουν γερά θεµέλια: εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλοκή, καλοδουλεµένη ιστορία, στιβαρούς ήρωες, πολιτικό-ιστορικό φόντο. Όλα αυτά, βέβαια, θα µπορούσαν να µένουν µετέωρα αν ο συγγραφέας δεν είχε την πένα που έχει. Ο Νέβιλ «τσεκάρει» όλα τα κουτάκια του καλού αστυνοµικού, έχει ταλέντο, έχει γνώση του κόσµου, έχει χιούµορ. Τα βιβλία του είναι σκοτεινά και βίαια, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν να διαφανεί η ευαισθησία και η συµπάθεια του συγγραφέα για τα βάσανα των ανθρώπων στον ήδη βασανισµένο τόπο του. Γι’ αυτό και όταν διαβάζεις Νέβιλ, δεν έχεις την αίσθηση ότι διαβάζεις απλώς ένα αστυνοµικό µυθιστόρηµα: αντικρίζεις κατάµατα το παράξενο, σκοτεινό, πληγωµένο µα και περήφανο πρόσωπο της Βόρειας Ιρλανδίας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΑΣ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΦΑΣΤ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ LOS ANGELES TIMES

Σύγχρονη Ιρλανδία, έτος 2005. Ο Τζέρι Φέγκαν, εκτελεστής του ΙΡΑ, στα σαράντα πέντε του χρόνια είναι αλκοολικός και µάλλον ψυχικά διαταραγµένος, καθώς τον ακολουθούν δώδεκα φαντάσµατα θυµάτων του, υποδεικνύοντάς του να σκοτώσει όσους είχαν διατάξει τις εκτελέσεις τους.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Ένας ψυχρός δολοφόνος σκορπά τον θάνατο στο Μπέλφαστ κλείνοντας τους ανοιχτούς λογαριασµούς ενός εκδικητικού γέρου. Καθώς ο επιθεωρητής Τζακ Λένον ακολουθεί τα ίχνη του, θα ξετυλίξει το κουβάρι µιας τροµερής συνωµοσίας, µιας συµπαιγνίας πολιτικών και αστυνοµίας.

ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
Ο πόλεµος ανάµεσα σε δυο αντίπαλες συµµορίες αφήνει µια σειρά από πτώµατα σε όλο το Μπέλφαστ. Το σκοτεινό µονοπάτι της έρευνάς του θα οδηγήσει τον Τζακ Λένον στην αλήθεια που είναι πολύ πιο απειλητική απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί – σε µια θανατηφόρα κούρσα ανάµεσα σε δυο πολύ διαφορετικούς δολοφόνους.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Τα φαντάσµατα του Μπέλφαστ είναι ένα απόλυτο ταξίδι τρόµου.
JAMES ELLROY, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Συνωµοσία της φωτιάς
ανήκει σ’ ένα σπάνιο είδος: είναι το δεύτερο βιβλίο ενός πολλά υποσχόµενου συγγραφέα που όχι µόνο τήρησε την υπόσχεσή του αλλά ανέβασε κι άλλο τον πήχη.
JOHN CONNOLLY, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Το Μπέλφαστ του Λένον είναι φτιαγµένο από µουντάδα, βροχή και µίσος. Οι δρόµοι του είναι από τους πιο σκληρούς που έχουν περάσει στις σελίδες της αστυνοµικής λογοτεχνίας.
BOOKLIST


Add: 2020-02-27 09:51:40 - Upd: 2021-03-17 18:24:31