Οι Ελέφαντες πηγαίνουν επίσκεψη
Drambliai ėjo į svečius (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Τσάκωνα, Γεωργία
Εικονογράφηση: Inga Dagilė
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8085-25-1
Ηλίβατον, Αθήνα, 12/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Λιθουανική
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
26 x 22 εκ., 40 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή

Μια διασκεδαστική ιστορία που μιλάει για τις σχέσεις στην οικογένεια, τoν ρόλο της μητέρας, τη φροντίδα για τον άλλο, τη φιλαλληλία, τη διαφορετικότητα (κάθε μέλος της οικογένειας με τον δικό του χαρακτήρα και τα δικά του ενδιαφέροντα), τις συμπεριφορές. Ταυτόχρονα, εξοικειώνει τα παιδιά με την αρίθμηση από το 1 έως το 10 και αντίστροφα.
Περιγραφή

Σε ένα μακρινό δάσος, ζουν μαζί ευτυχισμένοι δέκα ελέφαντες: Η Γιαγιά Ελεφαντίνα, ο Παππούς Ελέφαντας, η Μαμά Ελεφαντίνα, ο Μπαμπάς Ελέφαντας και έξι ελεφαντάκια που είναι η χαρά και το καμάρι τους. 

Μια ημέρα ετοιμάζονται όλοι μαζί να πάνε επίσκεψη σε μια φιλική τους οικογένεια που έχει γιορτή. Μπαίνουν, λοιπόν, στη γραμμή και ξεκινούν. Αναπάντεχες συναντήσεις και απρόβλεπτα περιστατικά στη διαδρομή έχουν ως αποτέλεσμα ένας ένας, ανάλογα με τον χαρακτήρα του και τα εδιαφέροντά του, να σταματά και να μένει πίσω. Η Μαμά Ελεφαντίνα που έχει τα πρωτεία επειδή οι οικογένειες των ελεφάντων είναι μητριαρχικές, αντιμετωπίζει την κατάσταση με ανεκτικότητα, υπομονή, κατανόηση, αλλά και αίσθηση του καθήκοντος.  

Μια χαρούμενη και διασκεδαστική ιστορία για τις συμπεριφορές, τις σχέσεις στην οικογένεια, τον ρόλο της μητέρας, τη φιλαλληλία, τη διαφορετικότητα. Ταυτόχρονα, εξοικειώνει τα παιδιά με την αρίθμηση από το 1 έως το 10 και αντίστροφα. 


Add: 2020-02-26 18:59:35 - Upd: 2021-03-17 18:29:56