Ο Κήπος με τα Μπονζάι
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5101-89-3
Φίλντισι, Παπάγου, 5/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.72 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 17 εκ., 270 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Συλλογή κειμένων μικρής φόρμας (Μπονζάι) νέων Ελλήνων λογοτεχνών, που διδάχθηκαν την τεχνική στο Μικρό Πολυτεχνείο.
Περιγραφή

Συλλογή κειμένων μικρής φόρμας (Μπονζάι) νέων Ελλήνων λογοτεχνών, που διδάχθηκαν την τεχνική στο Μικρό Πολυτεχνείο. 

«Το αφήγημα Μπονζάι αποτελεί ένα εξαιρετικά δημιουργικό πεδίο πειραματισμού, όπου μέσα από τους κλασικούς δρόμους της Δημιουργικής Γραφής, μπορεί κάποιος να ασκηθεί σε πάμπολλες εκφάνσεις του γραπτού λόγου.

Οι Κώδικες Μυθοπλασίας που εφαρμόζονται στο αφήγημα Μπονζάι έχουν πολύ ενδιαφέρον για κάθε νέο συγγραφέα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε Μικρές Φόρμες της ελεύθερης αφήγησης αλλά και της ποιητικής γραφής σε έμμετρο ή όχι λόγο.

Στο Εργαστήριο αυτό του Μικρού Πολυτεχνείου εξετάσαμε πώς δουλεύουμε κείμενα σε μικρό «καμβά», ώστε να είναι ολοκληρωμένα, σε σχέση με τον τρόπο λογοτεχνικής προσέγγισης όσο και με τη στυλιστική φόρμα τους αλλά και το πώς χειριζόμαστε τα «υλικά» μας, όπως ο χρόνος, ο χώρος, η πλοκή, ο κεντρικός ήρωας και οι “καταλυτικοί ρόλοι”, το σασπένς και η ανατροπή του μύθου, η κρίσιμη στιγμή της ιστορίας, η τέχνη του ιαπωνικού χάικου, το παραμυθοτράγουδο κλπ»

Την έκδοση προλογίζει ο Θράσος Καμινάκης, ως διδάσκων στο Μικρό Πολυτεχνείο, αναλύοντας την τεχνική των κειμένων, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τους συγγράφοντες-ουσες στο αναγνωστικό κοινό.


Add: 2020-02-21 18:18:57 - Upd: 2024-01-24 10:18:45