Νήματα Νοήματος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5253-38-7
Locus 7, Αθήνα, 5/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 25.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 390 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μέσα σε αυτό το σύμπαν, όπου τα πάντα μοιάζουν να συνδέονται με νήματα νοήματος, ο συγγραφέας ερευνά τις παράξενες όσο και εντυπωσιακές αλληλεπιδράσεις τους.
Περιγραφή

Το «νήμα» από το «νόημα» απέχει ένα γραμματάκι μόνο. Αυτό το γραμματάκι όμως κάνει την πολύ σημαντική εννοιολογική διαφορά.

Το βιβλίο πραγματεύεται ό,τι λέει ο τίτλος του: τα νήματα, τις κλωστές, τα μονοπάτια νοήματος που συνδέουν μια γκάμα από ετερόκλητα πράγματα. Από πολύ ετερόκλητα πράγματα!

Μια μικρή γεύση, συνοπτικά και λακωνικά:

ΑΤΙΑ - συγχρονικότητα - name games – πυρηνικά όπλα – Magick (με k, έτσι;) – Αλχημεία – κόκκινος υδράργυρος – Ρόσγουελλ (ναι, ναι!) – ο αριθμός 47 – ΣυναισθηΜαθηματικά (ορίστε;) – Σημεία Εκπήγασης – Πλαστουργία – Φαινόμενο του Πυγμαλίωνα – Πραγματική Βούληση – Ειμαρμένη – τελετουργίες διάβασης – πρόγνωση – και πολλά άλλα.

Κι όλα αυτά διανθισμένα με κάμποσες προσωπικές μου εμπειρίες. Ο ψυχίατρός μου είπε ότι είναι καλό να τις μοιράζομαι με άλλους. Δεν μπορεί, επιστήμων άνθρωπος είναι, δίκιο θα έχει…

«Τα Νήματα του Νοήματος υπάρχουν παντού. Αλλά χρειάζεται η μαγική προσέγγιση, η μαγική σκέψη. Στη Μαγεία το μοτίβο αναγνωρίζεται, στην Επιστήμη ανακαλύπτεται (η λέξη «ανακάλυψη» υπονοεί κάτι που υπήρχε ήδη). Η Μαγεία δεν ενδιαφέρεται αν το μοτίβο είναι «αληθινό» ή «ψεύτικο», εφόσον μπορεί να βιωθεί. Άλλωστε η μαγική μέθοδος είναι να δρας σαν η θεωρία που υιοθετείς να είναι αληθινή ώσπου να κάνεις τη δουλειά σου. Μετά την απορρίπτεις και την αντικαθιστάς με μιαν άλλη».

Από μια άποψη, τα Νήματα Νοήματος, πιάνουν το... νήμα από εκεί που το άφησε το προηγούμενο βιβλίο μου, Το Σχήμα Πρωθύστερο. Και το συνεχίζουν.


Add: 2020-02-21 17:58:50 - Upd: 2023-02-21 15:25:08