Soundtrack
Επιμέλεια κειμένου: Καπλάνη, Σύσση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5101-88-6
Φίλντισι, Παπάγου, 6/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 304 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Συνεντεύξεις με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων

Περιγραφή

Συνεντεύξεις με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων

   Είκοσι δύο σπουδαίοι συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινο­βολίας αλλά και μερικοί από τους εκλεκτούς Έλληνες συναδέλ­φους τους, που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινη­ματογράφο, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυ­πουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θε­οδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσι­κα.

   Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις, με κάποιες εξομολογητικές στιγ­μές, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν το ενιαίο και αδιαίρετο puzzle που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου.

   Πολλά Όσκαρ, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, κατα­γράφονται σε αυτή την έκδοση.

   Η μουσική του κινηματογράφου σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι, κάποιων θεω­ρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημι­ουργών της. Κι όχι ερήμην αυτών, αλλά με την «παρουσία» τους, ακόμα κι όταν, όπως προκύπτει και θα διαβάσετε, μερικοί από αυ­τούς διαφωνούν εντελώς μεταξύ τους.

Κλακέτα και πάμε!


Add: 2020-02-21 17:28:09 - Upd: 2020-02-21 17:42:02