Αρχαία Ελληνικά ΙΙΙ - Ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών - Γ΄ Λυκείου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-2228-6
Μεταίχμιο, Αθήνα, 1/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 368 σελ.
Σύντομη περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί πλήρες βοήθημα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Λυκείου καθώς και χρήσιμο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες Ε και ΣΤ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί πλήρες βοήθηµα για τους µαθητές της Οµάδας Προσανατολισµού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Λυκείου καθώς και χρήσιµο οδηγό για τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να διδάξουν το µάθηµα των Αρχαίων Ελληνικών. Χάρη στην πληρότητα, την εγκυρότητα του περιεχοµένου αλλά και τον µεθοδικό τρόπο ανάπτυξής του, εξασφαλίζει στους µαθητές την επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Συγκεκριµένα, το βιβλίο περιλαµβάνει:
• Παρουσίαση µε ερωτήσεις-απαντήσεις των εισαγωγικών κειµένων κάθε θεµατικής ενότητας του νέου σχολικού εγχειριδίου (Φάκελος Υλικού)
• Το αρχαίο κείµενο και τη µετάφραση όλων των αποσπασµάτων του νέου σχολικού βιβλίου (Φάκελος Υλικού)
• Λεξιλογικά – σηµασιολογικά σχόλια (σύνδεση λέξεων αρχαίας και νέας, διατήρηση ή αλλαγή της σηµασίας τους, οικογένειες οµόρριζων λέξεων, απλών ή σύνθετων, συνώνυµα, αντώνυµα)
• Ερµηνευτική προσέγγιση του περιεχοµένου όλων των κειµένωντου σχολικού βιβλίου (Φάκελος Υλικού) µε αναλυτικά σχόλια ιδεολογικά, πολιτισµικά, πραγµατολογικά, αισθητικά, υφολογικά κ.ά.
• Πλήρεις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των σχολικών βιβλίων (Φιλοσοφικός Λόγος, Φάκελος Υλικού)
• Επεξεργασία πρόσθετων παράλληλων κειµένων µε ερωτήσεις
• Συµπληρωµατικές ασκήσεις (λεξιλογικές και ερµηνευτικές)
• Κριτήρια αξιολόγησης στα πρότυπα των θεµάτων των Πανελλαδικών
Στο τέλος του βιβλίου δίνονται απαντήσεις σε όλες τις συµπληρωµατικές ασκήσεις, στις ερωτήσεις των πρόσθετων παράλληλων κειµένων, καθώς και σε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης.


Add: 2020-01-31 11:26:46 - Upd: 2020-01-31 11:26:46