Η μήτρα της βίας
Επιμέλεια κειμένου: Τσολάκου, Μάγδα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-669-9
Οξύ, Περιστέρι, 11/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
13 x 21 εκ., 104 σελ.
Περιγραφή

 Η ατρόμητη φαντασία του πολυβραβευμένου CliveBarker

σε μια συναρπαστική νουβέλα με δικό του εικαστικό εξωφύλλου

κυκλοφορεί πρώτη φορά στα ελληνικά


Τις παραμονές της πρώτης και της δεύτερης χιλιετίας μετά Χριστόν, δύο γυναίκες κατακρεουργούνται στο ίδιο σημείο της όχθης ενός ποταμού που κινείται προς το μέλλον, αλλά και προς το παρελθόν.

Οι φόνοι τους είναι ανεξήγητοι, χωρίς προφανή κίνητρα, χωρίς γνωστούς δράστες.

Με στόχο την εκδίκηση, οι σύζυγοί τους θα αναζητήσουν τους δολοφόνους και θα τους βρουν – αλλά τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο στη ζωή τους. Κι όταν οι ιστορίες αυτών των δύο εγκλημάτων συναντηθούν στη ροή του χρόνου, η βίαιη φύση του ανθρώπου θα αναδυθεί ως μια αρχέγονη, ακατανίκητη δύναμη.

Ακυκλοφόρητη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, Η μήτρα της βίας είναι μια εκπληκτική νουβέλα από την ασύγκριτη πένα του Clive Barker, ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του Φανταστικού. Γεμάτη από αξέχαστες εικόνες, συνδυάζει τον τρόμο, το μεταφυσικό μυστήριο και τον στοχασμό πάνω στον χρόνο, την ενοχή και τις βαθιές ρίζες της βίας στην ψυχή του ανθρώπου.

Εικαστικό εξωφύλλου: CliveBarker

«Ένας συναρπαστικός συγγραφέας, με πανίσχυρη και εξαίσια φαντασία» - J. G. Ballard

«Είδα το μέλλον της λογοτεχνίας τρόμου και το όνομά του είναι CliveBarker» - Stephen King

«Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν την εφευρετικότητα της νοσηρής φαντασίας του CliveBarker»

- People Magazine

Ο CliveBarker γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1952. Συγγραφέας των έργων Υφαντόκοσμος, Ο κλέφτης του πάντοτε, Τα βιβλία του αίματος, Καταραμένο παιχνίδι,Theinhumancondition, Intheflesh,Cabal,Imagica, Το μεγάλο μυστικό θέαμα, Αείπολη, Το αρχαίο μυστήριο κ.ά, θεωρείται από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους τρόμου και φαντασίας. Το 1985 του απονεμήθηκε το WorldFantasyAward. Πέρα από τη συγγραφική του δουλειά, που, εκτός από μυθιστορήματα, περιλαμβάνει διηγήματα και σενάρια, είναι επίσης εικονογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις ταινίες Nightbreed,LordofIllusions, τη σειρά Candyman και την τριλογία Hellraiser. Ζωγραφικά έργα του εκτίθενται τακτικά στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Στις πιο πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνονται το βραβευμένο με Όσκαρ Godsandmonsters και μια έκθεση ερωτικών πινάκων και φωτογραφιών με τίτλο: Theweirdandthewicked. Ο συγγραφέας ζει στο Λος Άντζελες.


Add: 2019-12-06 11:49:52 - Upd: 2021-09-24 13:40:34