Ομερτά
Omerta (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Μιραμπίλης, Δρόσος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-599-9
Οξύ, Περιστέρι, 11/2019
Ελληνική, Νέα
€ 9.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 368 σελ.
Περιγραφή

Το παγκόσμιο bestseller από τον συγγραφέα του «Νονού»

Tα παιδιά του Δον Απρίλε τον αποδέχτηκαν ως πιστό µέλος της οικογένειας, ως τον «ανιψιό» του πατέρα τους. Για το FBI ήταν ένας άνθρωπος που προτιµούσε να καβαλάει τ‘ άλογά του παρά να κάνει δουλειές της µαφίας. Κανείς δεν ήξερε γιατί ο Αστόρε Βιόλα είχε υιοθετηθεί από τον Απρίλε πριν από πολλά χρόνια στη Σικελία· κανείς δεν υποψιαζόταν ότι ο Δον τον είχε προσεκτικά εκπαιδεύσει και πως ο Αστόρε περίµενε να έρθει η δική του ώρα.

Και η ώρα αυτή έχει πλέον φτάσει. Ο Δον είναι νεκρός. Σε µια σύγκρουση εχθρών και εραστών, προδοτών και πιστών στρατιωτών, ο Αστόρε Βιόλα θα διεκδικήσει το πεπρωµένο του. Επειδή µετά από όλα αυτά τα χρόνια, η οργή βράζει ακόµη στο αίµα του…

Μετά το σπάσιμο της Ομερτά και τη συνακόλουθη κατάρρευση της αμερικάνικης μαφίας, στόχος της επόμενης γενιάς παρανόμων δεν είναι απλώς η επικράτηση στην Αμερική – είναι η παγκόσμια κυριαρχία!

Ο δρόμος τους όμως διασταυρώνεται με αυτόν ενός αυθεντικού μαφιόζου, ενός ανθρώπου που η τιμή και η οικογένεια βρίσκονται ακόμη στην κορυφή των αξιών του…

Ο MarioPuzo ήταν Ιταλοαμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος, διάσημος για τα μυθιστορήματά του για τη Μαφία, με πιο γνωστό τον «Νονό» (1969), που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ο Puzo κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου το 1972 και το 1974.