Σκληρή βροχή
Hard rain falling (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Σχινά, Κατερίνα
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-980-1
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 11/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 575 γρ., 464 σελ.
Περιγραφή

Ένα μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα. Σκληρό, αληθινό, βαθιά ανθρώπινο.


Μια σκληρή ιστορία κατάπτωσης και κοινωνικού εξοστρακισμού, μια ντοστογιεφσκική αφήγηση εγκλήματος, τιμωρίας και αναζήτησης μιας συνεχώς διαφεύγουσας λύτρωσης. Το μυθιστόρημα του Ντον Κάρπεντερ παρακολουθεί τις περιπέτειες του Τζακ Λέβιτ, ενός ορφανού εφήβου που περιφέρεται, χωρίς καμιά προοπτική, στα μπιλιαρδάδικα και τα μπαρ του Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Ο Τζακ συνδέεται φιλικά με τον Μπίλι Λάνσινγκ, έναν νεαρό μαύρο, δεξιοτέχνη του  μπιλιάρδου, που έχει φύγει από το σπίτι του στο Σιάτλ. Μια διάρρηξη έχει κακή κατάληξη και ο Τζακ οδηγείται στο αναμορφωτήριο, απ’ όπου βγαίνει πικραμένος από την κακομεταχείριση και την απάνθρωπη πολύμηνη απομόνωση. Στο μεταξύ, ο Μπίλι έχει προσπαθήσει να αποκατασταθεί κοινωνικά, όμως ούτε ο ίδιος ούτε ο Τζακ μπορούν να ξεφύγουν από το οδυνηρό παρελθόν τους. Θα ξανασυναντηθούν στη φυλακή του Σαν Κουέντιν και θα μοιραστούν πολλά, ώσπου το παράξενο, διπλό τους δράμα να φτάσει στη βίαιη και μοιραία του κατάληξη.

Εισαγωγή: George Pelecanos

Είπαν για το βιβλίο:
«Ένα μυθιστόρημα δρόμου με διαλόγους σκληρούς σαν την άσφαλτο –αλλά και με μια τρυφερή ματιά απέναντι στη φιλία και το πάθος.»
 –The Independent

«Ένα δυνατό, ασυμβίβαστο βιβλίο που προσεγγίζει με σφοδρότητα την ωμή πραγματικότητα.»
 –Library Journal

«Το Σκληρή βροχή υπόσχεται μια μοναδική αναγνωστική εμπειρία. Βίαιο, τρυφερό, αμείλικτο και μελαγχολικό, είναι ένα βιβλίο μπίτνικ με θέμα έναν νεαρό άντρα αποξενωμένο από την κοινωνία και –μολονότι δεν διαθέτει την ευφορία που διαπερνά το Στον δρόμο– είναι πιο διεισδυτικό και συναρπαστικό, μέσα στη μοιρολατρική του απελπισία. Οι χαμοζωές που περιγράφονται σε αυτό μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη.»
 –Richard Price, συγγραφέας και σεναριογράφος

«Ο Ντον Κάρπεντερ μου είναι ιδιαίτερα αγαπητός συγγραφέας. Θεωρώ το πρώτο του βιβλίο, Σκληρή βροχή, ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα φυλακής στην αμερικανική λογοτεχνία.»
Ο Ντον Κάρπεντερ (1931-1995) γεννήθηκε στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και μεγάλωσε στη Δυτική Ακτή. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.
Το Σκληρή βροχή είναι το πρώτο του βιβλίο. Κυκλοφόρησε το 1966 και το ακολούθησαν άλλα εννέα μυθιστορήματα καθώς και συλλογές διηγημάτων. Εργάστηκε ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, και έζησε μεγάλα διαστήματα στο Χόλιγουντ, το οποίο αποτέλεσε και το σκηνικό αρκετών από τα μυθιστορήματά του. Υποφέροντας από σοβαρά προβλήματα υγείας, αυτοκτόνησε σε ηλικία εξήντα τεσσάρων ετών.


Add: 2019-11-29 15:05:19 - Upd: 2021-03-17 18:29:54