Οι τελευταίες μέρες της νύχτας
The Last Days of Night (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-981-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 10/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 15.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 631 γρ., 512 σελ.
Περιγραφή

Μια  μυθιστορηματική εξιστόρηση της μετάβασης των Η.Π.Α. στην εποχή του ηλεκτρισμού

Νέα Υόρκη 1888. Ο νεαρός δικηγόρος  Πολ Κράβαθ αναλαμβάνει την πιο απίθανη υπόθεση. Πελάτης του ο Τζορτζ Ουεστινγκχάους που έχει μηνυθεί από τον Τόμας Έντισον για 1 δις δολάρια: ποιος εφηύρε πρώτος τον ηλεκτρικό λαμπτήρα και ποιος έχει το δικαίωμα να ηλεκτροδοτήσει τη χώρα; Σε αυτό το απίθανο ταξίδι ίντριγκας, μυστικών και δεξιώσεων της υψηλής κοινωνίας, ο Πολ θα γνωρίσει τον Νίκολα Τέσλα που κρατά το κλειδί στην υπόθεσή του.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εξιστορεί την μετάβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην εποχή του ηλεκτρισμού στα τέλη του 19ου αιώνα. Κομβικές μορφές αυτής της μετάβασης υπήρξαν τρεις διάσημοι εφευρέτες: Ο χαρισματικός αλλά κυνικός Τόμας Έντισον, «πατέρας» του ηλεκτρικού λαμπτήρα, ο Τζορτζ Ουέστινγκχαουζ, ο ευρηματικός και τελειομανής θιασώτης του εναλλασσόμενου ρεύματος και ο Νίκολα Τέσλα, ο εκκεντρικός επιστήμονας από τη Σερβία, ένας οραματιστής που έζησε στον δικό του κόσμο στον οποίο η ανθρώπινη διάνοια δεν γνωρίζει όρια.

  • Κυκλοφορεί σε 19 χώρες
  • Βραβείο στην κατηγορία Ιστορικό Μυθιστόρημα: The American Library Association’s Reading List Council’s Prize
  • 1ο στη λίστα της The Washington Post όταν κυκλοφόρησε

Είπαν για το βιβλίο:

«Υπνωτιστικό, έξυπνο και με νεύρο, το βιβλίο Οι τελευταίες μέρες της νύχτας είναι ένας θρίαμβος της φαντασίας... Ένα μυθιστόρημα που έχει γραφτεί μετά από καλή έρευνα και τόσο συναρπαστικό που θα σας απορροφήσει»
- Gillian Flynn, συγγραφέας

  «Όταν το τελειώσεις θα δυσκολευτείς να επιστρέψεις στον πραγματικό κόσμο»
– Erik Larson, συγγραφέας

«’Ένα σαγηνευτικό ιστορικό μυθιστόρημα που φωτίζει μια σπουδαία στιγμή της Αμερικής»
-People magazine
O συγγραφέας και σεναριογράφος Γκράχαμ Μουρ γεννήθηκε το 1981 και ζει στο Λος Άντζελες. Έχει βραβευτεί με Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας «Το παιχνίδι της μίμησης» (2014). Το πρώτο του μυθιστόρημα ήταν το «Λέσχη Σέρλοκ Χολμς». Το επόμενο μυθιστόρημά του, «Οι τελευταίες μέρες της νύχτας» απέσπασε μνημειώδεις κριτικές από τον διεθνή Τύπο και μπήκε σε best seller λίστες. Ο Γκράχαμ Μουρ έχει το χάρισμα να μετατρέπει κάτι καθημερινό και δεδομένο σε συναρπαστικό.
Website: https://mrgrahammoore.com/


Add: 2019-11-29 13:33:13 - Upd: 2023-08-07 15:18:05