Μα ’σα μυρίζει ο φρόνιμος, βαρσάμια δε μυρίζουν.
Εγκώμιον Σταμάτη Αποστολάκη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5364-11-3
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 284 σελ.
Περιγραφή

Πρόκειται για έναν τιμητικό τόμο, ο οποίος στο πρώτο του μέρος αναφέρεται στην προσφορά του τιμώμενου στο κοινωνικό σύνολο και στα γράμματα και στο δεύτερο περιλαμβάνει επιστημονικές εργασίες, αφιερωμένες σ’ αυτόν.

Το βιβλίο επιγράφεται «Μα ’σα μυρίζει ο φρόνιμος, βαρσάμια δε μυρίζουν. Εγκώμιον Σταμάτη Αποστολάκη». Το προλογίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και ο ιδρυτής των «Χανιώτικων Νέων» Γιάννης Γαρεδάκης.
Το πρώτο μέρος ξεκινά με ένα αναλυτικό κατάλογο των δημοσιευμάτων του Σταμάτη Αποστολάκη, τα οποία ανέρχονται σε 299, εκ των οποίων αυτοτελή είναι τα 16. Ακολουθούν 15 εργασίες, κατά σειράν των Χάρη Στρατιδάκη, Στέλλας Αλιγιζάκη, Μαριέττας Ασημομύτη-Εκκεκάκη, Μαρίας και Μιχάλη Γαλανάκη, Μάνου Γοργοράπτη, Βαγγέλη Κακατσάκη, Ευγενίας Παπαϊωάννου, Γιάννη Παπιομύτογλου, Θεόδωρου Πελαντάκη, Κατερίνας Τσακάλη-Δομαζάκη, Κωνσταντίνου Φουρναράκη, Ματθαίου Φραντζεσκάκη, Βασίλη Χαρωνίτη και Νίκου Ψιλάκη.
Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται επιστημονικές εργασίες, αφιερωμένες στον Σταμάτη Αποστολάκη, κατά σειράν των Γεωργίου Αικατερινίδη, Μανόλη Βαρβούνη, Θεοχάρη Δετοράκη, Παναγιώτη Καμηλάκη, Ερατοσθένη Καψωμένου, Ανδρέα Λενακάκη, Στέργιου Μανουρά, Γιώργη Μαρκάκη, Μιχάλη Μερακλή, Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη και Κωνσταντίνου Φουρναράκη.
Την επιτροπή έκδοσης του τόμου συγκρότησαν φίλοι και συνεργάτες του Σταμάτη Αποστολάκη απ’ όλη την Κρήτη. Από τα Χανιά συμμετείχαν η Μαρίνα Αρετάκη, ο Κωνσταντίνος Φουρναράκης και ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης Από το Ρέθυμνο συμμετείχαν ο Γιάννης Ζ. Παπιομύτογλου και ο Χάρης Στρατιδάκης, ενώ  από το Ηράκλειο συμμετείχε ο Ανδρέας Λενακάκης.

Add: 2019-11-14 21:29:55 - Upd: 2023-03-10 13:20:13