Αντιθέσεις
55 βραβευμένα διηγήματα - Διαγωνισμός Διηγήματος του ΙΑΝΟΥ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5141-69-1
Ιανός, Θεσσαλονίκη, 9/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 260 γρ., 152 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Αντιθέσεις». Πρόκειται για έναν συλλεκτικό τόμο που περιλαμβάνει τα 55 καλύτερα διηγήματα που επιλέχθηκαν στον Διαγωνισμό Διηγήματος με θέμα τις αντιθέσεις γύρω μας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά από την Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσειςIANOS η συλλογή διηγημάτων με τίτλο Αντιθέσεις. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέσα από τον Διαγωνισμό Διηγήματος της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS, δόθηκε η ευκαιρία σε σύγχρονους λογοτέχνες να ξεδιπλώσουν το συγγραφικό τους ταλέντο. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Διονύσης Μαρίνος και ο Κωνσταντίνος Μπούρας βράβευσαν τα 55 καλύτερα διηγήματα. Σε αυτά πλήθος εικόνων και χαρακτήρων σκιαγραφούν την πραγματικότητα και συνθέτουν ένα μωσαϊκό εμπειριών και οραμάτων. Άραγε πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχουν οι αντιθέσεις; Κι όμως, αρκούν ψυχή και μάτια ανοιχτά για να δοθεί η απάντηση.


Λίγα λόγια από τον Πρόλογο:

Τα θέματα κινούνται γύρω από τον άξονα «Αντιθέσεις» και είναι κυρίως τριών τύπων: 1. ερωτικά (ατομικού οράματος), πολλές φορές σε βαθμό ποιητικού-εξομολογητικού παραληρήματος, 2. κοινωνικά (σχέσεις-συμβάσεις-θεσμοί), με αντικείμενο το θεσμό της οικογένειας, το προσφυγικό, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον αποκλεισμό μέσα στις σύγχρονες ασφυκτικές πόλεις, τις καθημερινές κρίσεις και κρισούλες, τον αρχέγονο φόβο του θανάτου και την εγγενή ανημπόρια των γηρατειών, 3. προφητικά (οραματισμοί για ευτοπίες του μέλλοντος) που προβάλλουν συνήθως ένα τελείως δυσοίωνο κι αποτρόπαιο μέλλον προκειμένου να κινητοποιήσουν κοινωνικά αντανακλαστικά κι αμυντικούς μηχανισμούς της Συλλογικής Συνείδησης και του Ασυνειδήτου.

Ένας ενδιαφέρων διαγωνισμός, ακτινογραφία του φαντασιακού «σώματος» μιας κοινωνίας σε κρίση, από τα πλέον ενεργά και εναργή πνευματικά της κύτταρα.

 

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2019-10-01 06:01:01 - Upd: 2023-10-02 13:13:34