Προπόνηση μετάβασης Νο 2
Ολοκληρωμένες προπονητικές μονάδες από την τακτική των: Pochettino, Sarri, Jardim & Sampaoli
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5316-43-3
Sportbook, Θεσσαλονίκη, 8/2019
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
18 x 26 εκ., 200 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό παραθέτει την ανάλυση της τακτικής των Mauricio Pochettino, MaurizioSarri, Leonardo Jardim και Jorge Sampaoli.
Περιγραφή

Έπειτα από το ιδιαίτερα δημοφιλές βιβλίο ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ το βιβλίο ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Νο2 και πάλι έχει ως στόχο να βοηθήσει τους προπονητές να βελτιώσουν τις προπονητικές τους μονάδες, στις σημαντικότερες φάσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου – τις φάσεις μετάβασης. Ορισμένοι από τους καλύτερους προπονητές, στις πιο αποτελεσματικές ομάδες των τελευταίων χρόνων, έχουν μελετηθεί κατά τη διάρκεια της φάσης μετάβασης (Tottenham του Pochettino, Napoli του Sari, Monaco του Jardim, & Sevilla του Sampaoli), έτσι ώστε εσείς οι προπονητές να διδαχθείτε πώς να εισαγάγετε τις τακτικές τους μέσα στις προπονητικές σας μονάδες.

Το βιβλίο αυτό παραθέτει την ανάλυση της τακτικής των Mauricio PochettinoMaurizioSarriLeonardo Jardim και Jorge Sampaoli. Ο Μιχάλης Τσοκακτσίδης είναι κάτοχος πτυχίου UEFA A`, ενώ έχει χρησιμοποιήσει την ανάλυση αυτή για να δημιουργήσει 20 πλήρεις προπονητικές μονάδες (83 ασκήσεις), συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών μετάβασης, καταστάσεων παιχνιδιού και παιχνιδιών σε περιορισμένο χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις έτοιμες προπονήσεις για να εκπαιδεύσετε τους παίκτες σας στην τακτική των κορυφαίων προπονητών και να διερευνήσετε τις λύσεις για κάθε τακτική κατάσταση, στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα.

Τακτική ανάλυση και παραδείγματα θεματικών προπονήσεων:

  • Sampaoli: άμεση αντεπίθεση με γρήγορο οδήγημα μπάλας και παίκτες υποστήριξης
  • Pochettinoπίεση υψηλής έντασης και γρήγορη αντεπίθεση από τη μεσαία ζώνη
  • Sarriοπισθοχώρηση και κατεύθυνση των αντιπάλων προς τα έξω, για την υπεράσπιση του τέρματος
  • Jardimσύμπτυξη του χώρου έπειτα από απώλεια της κατοχής στη χαμηλή ζώνη

Υποδείγματα προπονήσεων:

  • Άμεση αντεπίθεση με παίκτες υποστήριξης, μέσα από ειδικό παιχνίδι θέσεων με 2 ζώνες
  • Πίεση υψηλά για την ανάκτηση της κατοχής + γρήγορη εκδήλωση επίθεσης, μέσα από δυναμικό παιχνίδι με 2 ζώνες σε περιορισμένο χώρο
  • Γρήγορη επιστροφή σε αμυντικό σχηματισμό, έπειτα από μία επίθεση, μέσα από δυναμική άσκηση 11 v 6
  • Αλλαγή του χώρου που εφαρμόζεται η άμυνα, για την ανάκτηση της κατοχής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μέσα από δυναμικό παιχνίδι

Add: 2019-08-20 06:03:51 - Upd: 2021-03-17 18:24:25