Το Βιβλίο της Βιολογίας
Από τις Απαρχές της ζωής μέχρι την Επιγενετική 250 Ορόσημα της Βιολογίας
The Bilogy book:From the Origin of Life to Erigenetics,250 Milestones in the History of Biology (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Μπόνη, Μαρίλη
Επιστημονική επιμέλεια: Παπασιδέρη, Ισιδώρα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-583-363-3
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 24.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
19 x 22 εκ., 528 σελ.
Περιγραφή
Τα ζώα είναι αλτρουιστικά; Γιατί χτυπάει η καρδιά; Τι κοινό έχουν το μικρότερο μικρόβιο και το μεγαλύτερο θηλαστικό;
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα προκλητικά ερωτήματα που πραγματεύεται αυτό το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο. Συνταξιδέψτε με τους συγγραφείς Michael C. Gerald και Gloria E. Gerald, καθώς εξερευνούν 250 από τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα ορόσημα της βιολογίας, με αφετηρία πριν από περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια και φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
Εκτός από εκπληκτικά μυστήρια και θαυμαστά φαινόμενα, όπως είναι η μουμιοποίηση και τα «ζωντανά απολιθώματα» κοιλάκανθου, καλύπτεται ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η γεωργία, η μετανάστευση των ζώων, η φυσική επιλογή, η φύση έναντι της ανατροφής, η μικροβιακή θεωρία για την ερμηνεία των ασθενειών κ.ά. Παρουσιάζονται, επίσης, σπουδαίοι επιστήμονες και άλλες επιφανείς προσωπικότητες, όπως ο Αριστοτέλης, ο William Harvey, ο Κάρολος Δαρβίνος, ο Claude Bernard, η Rachel Carson, ο James Watson και ο Francis Crick.
Η σειρά «Tα ορόσημα των επιστημών» αποτελεί μια άκρως πρωτότυπη εγκυκλοπαίδεια, όπου αποτυπώνεται γλαφυρά η πορεία της επιστημονικής σκέψης και πρακτικής ανά τους αιώνες. Πέραν της ιστορικής ανασκόπησης, που επικεντρώνεται στους σημαντικότερους σταθμούς της μακραίωνης επιστημονικής εξέλιξης, η σειρά συνιστά και ένα φαντασμαγορικό πανόραμα των επιστημών. Κάθε βιβλίο έχει γραφτεί από ειδικούς ερευνητές, επιστήμονες και συγγραφείς σε γλώσσα κατανοητή, ενώ κάθε λήμμα συνοδεύεται από εντυπωσιακές ολοσέλιδες φωτογραφίες.

Add: 2019-07-06 08:41:48 - Upd: 2021-03-17 18:29:52