Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού
Πετρέλαιο, Χρήμα, Φόνοι και η Γέννηση του FBI
Killers of the Flower Moon : The Osage Murders and the Birth of the FBI (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5422-01-1
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 18.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 500 γρ., 454 σελ.
Σύντομη περιγραφή
H αληθινή ιστορία εγκλήματος και μυστηρίου που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και αναμένεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Μάρτιν Σκορσέζε.
Περιγραφή

Κατά τη δεκαετία του 1920, οι άνθρωποι με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο ήταν τα μέλη της φυλής των Οσέιτζ στην Οκλαχόμα. Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στις περιοχές τους, διέθεταν αυτοκίνητα με προσωπικό οδηγό και ζούσαν σε επαύλεις.

Ξαφνικά, ένας-ένας, οι Οσέιτζ αρχίζουν να δολοφονούνται. Η Μόλι Μπέρκχαρτ είδε την οικογένειά της να γίνεται ένας από τους βασικούς στόχους. Συγγενείς της πεθαίνουν από σφαίρες ή δηλητήριο. Κι άλλοι Οσέιτζ πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ενώ πολλοί από εκείνους που αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν τα εγκλήματα δολοφονούνται και οι ίδιοι.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει, την υπόθεση αναλαμβάνει το πρόσφατα δημιουργημένο FBI με τον νεαρό, μυστικοπαθή διευθυντή του, Τζ. Έντγκαρ Χούβερ. Προσπαθώντας να διαλευκάνει το μυστήριο, ο Χούβερ στρέφεται σε έναν πρώην Ρέιντζερ του Τέξας, τον Τομ Γουάιτ, ο οποίος οργανώνει μια μυστική ομάδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ένας Ινδιάνος πράκτορας. Διεισδύουν στα τελευταία απομεινάρια της Άγριας Δύσης και μαζί με τους Οσέιτζ αρχίζουν να αποκαλύπτουν μια από τις πιο ανατριχιαστικές συνωμοσίες στην ιστορία των ΗΠΑ.


Add: 2019-06-11 10:36:27 - Upd: 2023-10-04 16:47:52