ΔΕΗ: Με τη δύναμη των ανθρώπων μας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-85903-8-0
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Σκληρόδετο
23 x 24 εκ., 156 σελ.
Περιγραφή

Για τρίτη φορά η ΔΕΗ Α.Ε. προχώρησε στην έκδοση Συλλεκτικού Ημερολογίου με τον τίτλο: ΔΕΗ: Με τη δύναμη των ανθρώπων μας. Το Συλλεκτικό Ημερολόγιο περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες δεκαετίες λειτουργίας της ΔΕΗ, ξεδιπλώνοντας μοναδικές πτυχές του ανθρώπινου στοιχείου που στήριξε έμπρακτα το όραμα του εξηλεκτρισμού της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Α.Ε., κύριος Μανόλης M. Παναγιωτάκης, είναι αφιερωμένο «στον μόχθο, στη δημιουργία και στη συνέπεια των ανθρώπων της, που εργάστηκαν για να καταστεί η ΔΕΗ η ηγέτιδα ενεργειακή δύναμη στη χώρα. […] Φόρος τιμής για εκείνους που σφυρηλάτησαν το στέρεο σύστημα αρχών, το αξιακό μας απόθεμα, που σήμερα αποτελεί το βασικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Εταιρείας, και ακόμη το πολύτιμο εφόδιό της στις νέες συνθήκες, στους νέους ορίζοντες που ανοίγεται».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, προλογίζοντας το Ημερολόγιο, υπογραμμίζει: «Η ΔΕΗ είναι οι άνθρωποί της! Εκείνοι που εργάστηκαν από τα πρώτα χρόνια της σύστασής της και έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, και αυτοί που εργάζονται σήμερα, στους δύσκολους καιρούς των ανακατατάξεων και των καταιγιστικών αλλαγών. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι στήριξαν το μεγαλειώδες έργο της Επιχείρησης, και είναι αυτοί στους οποίους αποκρυσταλλώνεται η τεχνογνωσία που κατακτήθηκε μέσα από την πολυσχιδή της δραστηριότητα. Τεχνογνωσία μοναδική, εθνικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της χώρας».

Και καταλήγει ως εξής: «Σήμερα, αναμετρούμενοι με την ιστορία μας, από τις πλούσιες θετικές εμπειρίες –αλλά και από τις αρνητικές– διαμορφώνουμε και υπερασπιζόμαστε το νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, το νέο πλαίσιο κανόνων και ρυθμίσεων, με τις αρχές και τις λειτουργίες της εταιρικής διακυβέρνησης. Έτσι εισέρχεται η ΔΕΗ στο σήμερα, σε νέες συνθήκες αγοράς και σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού, προτάσσοντας την προτεραιότητά της, τον άνθρωπο· και από εκεί αντλεί τη δύναμή της για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις και για να υλοποιήσει τους νέους επιχειρησιακούς και στρατηγικούς της στόχους. […] Με αυτό το απόσταγμα χρόνων και με αυτές τις δεσμεύσεις και τους προσανατολισμούς μπολιάζεται η ΔΕΗ που προχωρά αποφασιστικά στο αύριο, στην επόμενη μέρα, παραμένοντας πάντοτε η ΔΕΗ των ανθρώπων της».

Το Συλλεκτικό Ημερολόγιο «παρακολουθεί» τους εργαζομένους της Επιχείρησης που εξακτινώνονται σε όλη την επικράτεια: από τα έγκατα της γης στα ύψη των πυλώνων, από τα γραφεία και τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών στα έρημα, δύσβατα ορεινά μονοπάτια και στις απόκρημνες χαράδρες. Η ιστορικός Γεωργία Μ. Πανσεληνά ανέλαβε τη συγγραφή και την επιστημονική επιμέλεια. Το εικονογραφικό υλικό αντλήθηκε από το πλούσιο Ιστορικό Αρχείο ΔΕΗ.

Πηγή: https://energypress.gr/



Add: 2019-05-31 05:47:11 - Upd: 2019-05-31 11:22:00