Το Βιβλίο της Άγνοιας
The Book of Ignorance (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5340-04-9
Αλφάβητο Ζωής, Αθήνα, 12/2018
1η έκδ. || Νέα || Σειρά ΑΥΤΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 15.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 205 γρ., 124 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Πώς μπορούμε να μάθουμε οτιδήποτε σημαντικό, όταν νομίζουμε ότι ήδη γνωρίζουμε τα πάντα;

Αυτός είναι ο συλλογισμός αυτού του εκπληκτικού, ποιητικού, πνευματικού κειμένου του Βίτορ Ροντρίγκεζ, μέσα από τον Αμνήσιο, τον μυστηριώδη πνευματικό δάσκαλο, που αφηγείται το κείμενο, αναλύοντας την απίστευτη έκταση της άγνοιάς μας στους μαθητές του...
Περιγραφή

Πώς μπορούμε να μάθουμε οτιδήποτε σημαντικό, όταν νομίζουμε ότι ήδη γνωρίζουμε τα πάντα;

Αυτός είναι ο συλλογισμός αυτού του εκπληκτικού, ποιητικού, πνευματικού κειμένου του Βίτορ Ροντρίγκεζ. Ο μυστηριώδης, πνευματικός δάσκαλος, που αφηγείται το κείμενο, αναλύει την απίστευτη έκταση της άγνοιάς μας. Μας αφυπνίζει με την πολυπλοκότητα και την περιπλοκότητα του κόσμου και την τεράστια ποικιλία εμπειριών και φαινομένων που θεωρούμε ως δεδομένα. Κατά στιβάδες, μας απογυμνώνει από τις βεβαιότητες και τις υποθέσεις μας. Εκτός από την υποτιθέμενη γνώση, συμπεριλαμβάνει την υπόθεση ότι έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας, του νου μας και ολόκληρου του κόσμου - την υπόθεση της ιδιοκτησίας, καθώς και της ικανότητας να κατέχουμε τις απόψεις και τις κρίσεις μας. Από τη στιγμή που έχουμε αφήσει πια αυτές τις υποθέσεις, τότε μπορούμε να αποκτήσουμε μια αίσθη-ση του θεμελιώδη πυρήνα που βρίσκεται από κάτω, μια ένδειξη της πραγματικής κατανόησης, την οποία οι αλαζονικές βεβαιότητές μας συνήθως επισκιάζουν. Και την ίδια στιγμή, απογυμνώνοντας τους εαυτούς μας, μπορούμε να αδειάσουμε και να ανοίξουμε αρκετά, ώστε το σύμπαν να μας χρησιμοποιήσει ως δίαυλό του. Όπως το κείμενο λέει: «Μη γνωρίζοντας τίποτα, μπορώ να είμαι ανοιχτός στα πάντα» και «Η σοφία αρχίζει με αθωότητα και μια κατάσταση γυμνής άγνοιας».

Το διάβασμα ενός κειμένου όπως «Το Βιβλίο της Άγνοιας» θα πρέπει να είναι ένα είδος πνευματικής άσκησης. Δεν βιάζεστε να το διαβάσετε, προσπαθώντας να απορροφήσετε τις πληροφορίες το συντομότε-ρο δυνατόν ή με βιασύνη να μάθετε τι συμβαίνει στη συνέχεια - αντίθετα, το διαβάζετε σιγά σιγά, με όλο σας το είναι ανοικτό και προσεκτικό. Αν το κάνετε αυτό, θα διαπιστώσετε ότι αυτό το βιβλίο έχει μια διαλογιστική επίδραση. Θα σταματήσετε να σκέφτεστε το παρελθόν και το μέλλον, θα σταματήσετε να ανησυχείτε και θα αισθανθείτε τη συνειδητότητά σας να εμβαθύνει. Μπορεί ακόμη να μην έχετε απόλυτη σαφήνεια σχετικά με τις έννοιες που διαβάζετε. Οι λέξεις δεν συνεπάγονται κατ’ ανάγκη την κατανόηση ενός πνευματικού νοήματος. Δημιουργούν πάντως ησυχία.

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2019-03-29 20:08:34 - Upd: 2023-08-11 10:10:51