Το φάντασμα του βεστιαρίου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-1691-9
Μεταίχμιο, Αθήνα, 2/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 376 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Από τον μετρ του αγγλικού γκόθικ Patrick MacGrath, ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για τον ύπουλο ρόλο της πολιτικής ιδεολογίας, μια ανθρώπινη ιστορία με πολύ σασπένς στη Μ. Βρετανία αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Περιγραφή

Ιανουάριος 1947. Ένας από του ψυχρότερους χειµώνες των τελευταίων ετών δοκιµάζει τους κατοίκους του ερειπωµένου Λονδίνου. Σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, ο Τσάρλι Γκράις, διάσηµος θεατρικός ηθοποιός, πεθαίνει ξαφνικά, και η χήρα του η αγγλοεβραία Τζόαν βυθίζεται στο πένθος. Δεν θ’ αργήσει ωστόσο ν’ ανακαλύψει ότι ο εκλιπών σύζυγός της έκρυβε ένα τροµερό µυστικό και θα κληθεί ν’ αναµετρηθεί µε τα φαντάσµατα που τη στοιχειώνουν: του νεκρού ηθοποιού αλλά και του φασισµού που, τόσο κοντά στη λήξη του τροµερού πολέµου, θεριεύει ξανά.

Ο Patrick McGrath ζωντανεύει µια ταραγµένη εποχή σηµαδεµένη ταυτόχρονα από τη στέρηση και την ελπίδα, µε τις ουλές του πολέµου ακόµη νωπές• µα πάνω απ’ όλα δίνει ζωή µέσα από τις σελίδες του, µε τρόπο γοητευτικό, στον κόσµο του αγγλικού θεάτρου εκείνης της εποχής, τόσο στα παρασκήνια όσο και πάνω στη σκηνή.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Μια ατµοσφαιρική ιστορία µε την υπογραφή του µετρ του γκροτέσκου Patrick McGrath.
Guardian

Ο McGrath διαθέτει το χάρισµα του αφηγητή: κερδίζει την προσοχή σου και παρακολουθείς µε έξαψη την ιστορία του να ξετυλίγεται.
Sunday Times

O McGrath έχει τη σπάνια αλλά τόσο βασική συγγραφική αρετή: εκθέτει τους πιο σκοτεινούς µας φόβους καταφέρνοντας να µην το βάλουµε στα πόδια.
New Statesman

Ο McGrath δηµιουργεί µε µαεστρία δυσοίωνη ατµόσφαιρα που δεν ξέρεις αν θα έχει λογική, ψυχολογική ή µεταφυσική ερµηνεία… Απολαυστικό…
Spectator

Ένας από τους πιο διακεκριµένους δύτες στην ανθρώπινη ψυχή… Ένας κορυφαίος συγγραφέας.
John Banville, συγγραφέας

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2019-03-29 13:12:21 - Upd: 2024-01-16 15:18:04