Κάρι
CARRIE (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-911-5
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 14.40 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 495 γρ., 320 σελ.
Περιγραφή

Αν ο Εξορκιστής σας έκανε να τρέμετε, η Κάρι θα σας κάνει να ουρλιάξετε.
Ετοιμαστείτε για ένα ραντεβού με τον τρόμο, έναν ζωντανό εφιάλτη…

Η Κάρι Γουάιτ πέφτει συχνά θύμα χλευασμού από τους συμμαθητές της, αλλά διαθέτει ένα χάρισμα: την ικανότητα να μετακινεί αντικείμενα με τη δύναμη του μυαλού. Πόρτες κλειδώνουν, αντικείμενα υψώνονται και πέφτουν, μηχανήματα βραχυκυκλώνουν… Είναι η δύναμή της –και το πρόβλημά της.

Όσο κι αν η Κάρι προσπαθεί να δείχνει φυσιολογική, ένα απρόσμενο γεγονός θα μετατρέψει το κρυφό της χάρισμα σ’ ένα θανατηφόρο όπλο τρόμου και καταστροφής που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Το πρώτο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, που δημοσιεύτηκε το 1974.

«Η Κάρι είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ … γραμμένο με τη σιγουριά και την ωριμότητα που χαρακτηρίζει βετεράνους συγγραφείς. Ο συνδυασμός επιστημονικής φαντασίας, αποκρυφισμού, γενετικής και ψυχολογίας της σχολικής κοινότητας αποδεικνύεται εκρηκτικός!» –The New York Times

«Αποτρόπαιο και τρομακτικό… Αδύνατον να το αφήσεις από τα χέρια σου.» –Chicago Tribune

«Απαράμιλλη φαντασία.» –The Observer

«Αλλόκοτο… Καθαρός τρόμος που σε στοιχειώνει!» –Publishers Weekly

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων.  Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, The Outsider (Ο ξένος), Εξύψωση, Ωραίες κοιμωμένες (που έγραψε μαζί με τον γιο του Όουεν Κινγκ). Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ τo 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του. Το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN.


Add: 2019-03-13 13:12:57 - Upd: 2021-03-17 18:29:50