Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5277-13-0
2η έκδ. || Βελτιωμένη με πρόσθετα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 136 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση * Αντίσταση στον σεξισμό-από το ατομικό στο συλλογικό * Οι ρίζες της γυναικείας καταπίεσης * Η οικογένεια στον καπιταλισμό * 100 χρόνια αγώνες * 1968-Το νήμα ξαναπιάνεται * Η μάχη ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό * Η επανάσταση στη Ρωσία * Είναι δυνατή η απελευθέρωση σήμερα;* Βιβλιογραφία * Φωτογραφικό αφιέρωμα
Περιγραφή

Το βιβλίο “Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών” της Μαρίας Στύλλου, που πρωτοκυκλοφόρησε πριν τέσσερις μήνες, τον Οκτώβρη του 2018, από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοσή του. Μέσα σε αυτό το διάστημα έγιναν δεκάδες εκδηλώσεις παρουσίασής του σε εργατικούς χώρους, γειτονιές και σχολές, σε έναν κύκλο συζητήσεων που δεν έχει ακόμα τελειώσει. Η μαζική συμμετοχή και η αποκαλυπτική πολιτική συζήτηση που έγινε παντού για τη μάχη ενάντια στο σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση, έγιναν η βάση για να μπει στο κέντρο του αγώνα το εργατικό κίνημα με τα συνδικάτα του και να μετατραπεί η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών στις 8 Μάρτη σε απεργιακή κινητοποίηση.

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου είναι επαυξημένη με ένα καινούργιο κεφάλαιο, αφιερωμένο στα κεντρικά ζητήματα που αναδείχτηκαν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Όπως αναφέρει:

«Οι συζητήσεις που οργανώθηκαν σε εργατικούς χώρους με αφορμή την έκδοση αυτού του βιβλίου επιβεβαιώνουν συνταρακτικά τι σημαίνει η καταπίεση των γυναικών, αλλά και γιατί η μάχη ενάντια στην καταπίεση δεν μπορεί να είναι ατομική αλλά συλλογική και ταξική. Η συλλογικότητα και ο ταξικός προσανατολισμός είναι χαρακτηριστικά απαραίτητα, είτε η μάχη δίνεται ενάντια στην ανισότητα και τις διακρίσεις στους χώρους δουλειάς, είτε ενάντια στα βάρη που είναι η δουλειά στο σπίτι».


Add: 2019-03-01 14:08:54 - Upd: 2022-05-03 18:27:00