Πριν τα γαλάζια κουαξ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-627-055-0
Εκδόσεις iWrite.gr, Θεσσαλονίκη, 1/2019
Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 84 σελ.
Περιγραφή

Mέσα από τα βιώματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του συγγραφέα πριν τον πόλεμο στην Κύπρο το 1974, ξετυλίγονται ο τρόπος ζωής στις πόλεις και στα χωριά, κυρίως στην Αμμόχωστο, στη Λευκωσία και στην ορεινή κοιλάδα της Σολέας. Συνήθειες, έθιμα, διαφορές μεταξύ των γενεών, αντιθέσεις της ζωής στην επαρχία και τα αστικά κέντρα. Ένας κόσμος που άλλαζε ραγδαία στην εμφάνιση, στον λόγο, στον έρωτα, στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στην τεχνολογία, στη μουσική, στην τέχνη γενικότερα. Μια μετάβαση από το τυπικό της Βικτωριανής υποκρισίας στο ειλικρινές και αυθεντικό.

Στο βιβλίο απεικονίζονται η πριν τον πόλεμο πολιτική κατάσταση της Κύπρου, καθώς επίσης και οι πολιτικές ενέργειες (νόμιμες και παράνομες) οι οποίες οδήγησαν στο πραξικόπημα που έφερε την εισβολή των Τούρκων στο νησί.

Η γενιά του συγγραφέα μπορεί να είναι η πιο τυχερή και συγχρόνως η πιο άτυχη της Κύπρου μέσα στο διάβα των αιώνων. Αποτελεί τη μόνη γενιά που έζησε, έστω και μόνο δεκατέσσερα χρόνια, ανεξαρτησία και ελευθερία στο Νησί.