Τσιπί
μια ιστορία από τα θρανία
Μετάφραση: Παπασταύρου, Άννα
Επιμέλεια κειμένου: Τζόκα, Βασιλική
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-594-048-5
Καλέντης, Ελληνικό, 2/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 112 σελ.
Περιγραφή

Η ιστορία του Τσιπί, του περίεργου και γενναίου σπουργίτη που ανακαλύπτει τον κόσμο, είναι μια ιστορία που συνοδεύει πάνω από πενήντα χρόνια γενιές μικρών παιδιών. Η κλασική πλέον ιστορία του μεγάλου Ιταλού παιδαγωγού και βραβευμένου συγγραφέα Μάριο Λόντι, με τον τίτλο Τσιπί, μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Ο Μάριο Λόντι ήταν υπέρμαχος μιας νέας παιδαγωγικής που ωθεί τα παιδιά στη δημιουργικότητα και μέσω της συγγραφής. Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι το πρώτο του βιβλίο Τσιπί (Cipì).

Η δημοφιλής αυτή ιστορία του μεγάλου δάσκαλου-συγγραφέα είναι εμπνευσμένη από έναν διάλογο με τους μαθητές του στο δημοτικό σχολείο του Βο στην Πιάντενα, ενόσω τα παιδιά παρακολουθούσαν τον κόσμο από το παράθυρο. Τους προέτρεψε να δουν έναν κόσμο αλλιώτικο, με τις δικές τους επιθυμίες, χωρίς να ξεχνούν αξίες, όπως η φιλία, η ελπίδα κι η ελευθερία.

Μια τρυφερή ποιητική αφήγηση που αντανακλά συναισθήματα των παιδιών όταν ανακαλύπτουν σιγά σιγά τον κόσμο. Η φιλία, η αλληλεγγύη, η κοινωνικοποίηση, ο αγώνας για επιβίωση, η σχέση μας με τη φύση είναι ορισμένα από τα θέματα αυτή της συμβολικής ιστορίας που η λυρική της γλώσσα μάς συνδέει συνεχώς με τη φύση, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η περιέργεια και το θάρρος ανταμείβονται σε μια ελεύθερη, μια καλύτερη ζωή.


Add: 2019-02-08 14:12:28 - Upd: 2021-09-29 10:41:09