Του ύπνου επαρήγγειλα
Εξώφυλλο/εικαστικό: Σιάτρα, Δώρα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-468-214-0
Ελληνική, Νέα
€ 13.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ, 96 σελ.
Περιγραφή

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΟΔΔΑ, 1948) και η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΔΣΔΠ, 1989) ορίζουν ότι βασικός στόχος της εκπαίδευσης είναι η προαγωγή των αρχών της κατανόησης, της ανεκτικότητας, της φιλίας ανάμεσα στους λαούς, καθώς και η προετοιμασία του παιδιού για μια υπεύθυνη ζωή μέσα στο πνεύμα αυτών των αρχών.

Η εκπαίδευση των παιδιών στα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω του Διαπολιτισμικού Διαθεματικού Προγράμματος που παρουσιάζεται στο παρόν βιβλίο στοχεύει στην εγκαθίδρυση μιας κουλτούρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στην προώθηση της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο εν λόγω πρόγραμμα τα νανουρίσματα αποτέλεσαν το κατάλληλο μέσο, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την πολιτισμική κληρονομιά όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο μιας παναθρώπινης εκπαίδευσης.

Τα νανουρίσματα των διαφόρων πολιτισμών είναι στην ουσία ένα νανούρισμα. Ένα νανούρισμα που ενώ ακούγεται σε άλλη γλώσσα και μεταφέρει εικόνες από κουλτούρες και ιστορίες άλλων πολιτισμών, αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο της τρυφερότητας και της αγάπης που εκφράζει μέσα από αυτό ο γονέας στο παιδί του. Ένα νανούρισμα με μελωδίες γλυκές, με λόγια τρυφερά, με βλέμματα γεμάτα αγάπη που ταξιδεύουν στους αιώνες και τρυπώνουν σε όνειρα και ελπίδες παιδιών και γονιών.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO ΣΗΜΕIΩΜΑ

Η Έλλη (Ελένη) Δώνη είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων (Πανεπιστήμιο, Δημόσια, Ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολέγια) και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιμορφώσεις εν ενεργεία νηπιαγωγών και φοιτητών. Επίσης, έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά με θεματολογία που αφορά κυρίως την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και εφαρμογές παιδαγωγικών προτάσεων που σχετίζονται με την Προσχολική Εκπαίδευση.

Η Έλλη Δώνη σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός και ως πανεπιστημιακός υπότροφος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, είναι Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της O.M.E.P (Organisation Mondiale pour l’Éducation Préscolaire-Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής).