21 Ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου
Απλές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας
Μετάφραση: Ελιασά, Νοέλα
Επιμέλεια κειμένου: Κατσαΐτη, Έλενα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-605-713-7
Διόπτρα, Αθήνα, 1/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 12.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 256 σελ.
Σύντομη περιγραφή
21 απλές, ολιγόλεπτες καθημερινές συνήθειες οι οποίες προσφέρουν το πλαίσιο για να φέρουμε τη θετική αλλαγή στη ζωή μας!
Περιγραφή

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την πεποίθηση ότι το μέλλον μας διαμορφώνεται από μεγάλα γεγονότα, σημαντικές αποφάσεις και σύνθετες σκέψεις.
Η Theresa Cheung όμως μας αποδεικνύει ότι οι καθημερινές μας συνήθειες –τα πράγματα που κάνουμε κατ’ επα­νά­ληψη– είναι το κλειδί για να έχουμε τη ζωή που επιθυμούμε.
Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας είναι να αλλάξουμε τις επαναλαμβανόμενες καθημε­ρινές συνήθειες, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας.

Η συγγραφέας σχεδίασε και μας παρουσιάζει 21 απλές, ολιγόλεπτες καθημερινές συνήθειες οι οποίες προσφέρουν το πλαίσιο για να φέρουμε τη θετική αλλαγή στη ζωή μας.
Οι συνήθειες αυτές είναι χωρισμένες σε 3 φάσεις:
Πρωί: 7 πρωινές συνήθειες για να ξεκινάμε την ημέρα με αποφασιστικότητα
Μεσημέρι-Απόγευμα: 7 συνήθειες για μια ζωή με σκοπό
Βράδυ: 7 συνήθειες για να ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με ικανοποίηση
Υιοθετώντας αυτές τις απλές συνήθειες και δίνοντας πραγμα­τικά σημασία στο τι κάνουμε καθημερινά, θα μεταμορφώσουμε τη ζωή μας.

Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Έλληνας φιλόσοφος

Η σημασία του 21
Το 1950 ο Maxwell Maltz, ψυχολόγος και πλαστικός χειρουργός, παρατήρησε ότι οι ασθενείς του εξοικειώνονταν με τις αλλαγές στο πρόσωπό τους μετά την πάροδο 21 ημερών. Αυτή η παρατήρηση τον οδήγησε να γράψει το βιβλίο Psycho-Cybernetics. Μετά την έκδοσή του, το 21 έγινε ο «μαγικός αριθμός» για το διάστημα που απαιτείται ώστε να εφαρμόσουμε και να αποδεχτούμε την αλλαγή.

Άπαξ και υιοθετήσεις μια νέα διαδικασία ή συνήθεια, δεν χρειάζεται να σπαταλάς τη δύναμη της θέλησής σου.
Robin Sharma, συγγραφέας των best sellers Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, Για μια υπέροχη ζωή 1 & 2.


Add: 2019-01-23 08:26:54 - Upd: 2024-02-09 13:51:49