Συστημική Γεωπολιτική Ανάλυση
Διεπιστημονικότητα και Πολυμεθοδολογική Προσέγγιση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5259-32-7
Εκδόσεις Λειμών, Αθήνα, 9/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 31.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 252 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

[...] Η Ελλάδα, έχει έναν σημαντικότατο, όσο και πρακτικής χρησιμότητος, ρόλο να διαδραματίσει στο νέο αυτό πολιτικό, και πλανητικών χαρακτηριστικών, τοπίο. Ο εγγενής οικουμενικός πολιτικός, γλωσσικός και πνευματικός της πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει τον εν δυνάμει αγωγό του οικουμενικού [...] πνεύματος του νέου, αναγκαίου πλανητικού Ανθρωπισμού. Ο βυζαντινός σύνδεσμος του Χριστιανισμού με τον ελληνισμό αλλά και ο αντίστοιχος του Δυτικού ρωμαϊκού κράτους μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρότατος θετικός καταλύτης στη διαδικασία γένεσης του νέου αυτού πλανητικού ανθρωπισμού.
[...] Αυτή και μόνη η συνειδητοποίηση ορίζει, προσδιορίζει, καθορίζει, διασαφηνίζει τις ιδεολογικές προσεγγίζεις που πρέπει να τις χαρακτηρίζουν, που πρέπει να νοηματοδοτούν την πολιτική τους Πράξη και Πρακτική.
[...] Στο πλαίσιο αυτό, αρτηριοσκληρωτικά ρατσιστικά θέσφατα και πεπαλαιωμένα σχήματα "αριστεράς-δεξιάς" δεν έχουν θέση. Ο νέος πλανητικός πολιτισμός πρέπει να ξαναβρεί τα πρωταρχικά του αίτια, τα βασικά δομικά του στοιχεία εάν θέλει η ανθρωπότητα να επιβιώσει και να δικαιώσει το όνομα του Ανθρώπου.
Ο νέος αυτός ελληνο-ρωμαϊκο-ιουδαϊκός πολιτισμικός κλειδόλιθος πρέπει [...] να συνθέσει και να συνδέσει τα στοιχεία που ενώνουν τους επί μέρους πολιτισμούς ακυρώνοντας τα στοιχεία που τους αντιπαραθέτουν. Στην ιστορική λοιπόν αυτή φάση, οι πολιτικές εθνικές ελίτ πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και μια τέτοια στάση απαιτεί εντιμότητα και απόλυτη ειλικρίνεια από μέρους τους. Αρχές παλαιές, ιστορικώς δικαιωθείσες οι οποίες όμως λησμονήθηκαν και θάφτηκαν στη σκόνη της Ιστορίας και στα ερείπια των εξαφανισθεισών Αυτοκρατοριών. Τώρα όμως, με την Αυγή ενός Νέου Πλανητικού Ανθρωπιστικού Πολιτισμού, ξανάρχονται στην επιφάνεια και μας χτυπούν και πάλι την πόρτα της Μνήμης και της Συνείδησης. Ας βοηθήσουμε λοιπόν με θαρραλέα βήματα και εμπιστοσύνη τους Νέους Επιστήμονες να τις ανοίξουν και ας σπεύσουμε, απαλλασσόμενοι από τα προσηλωσικά έρματα του παρελθόντος.
Το παρόν πόνημα της κας Ξανθίππης Δωματιώτη, ας είναι ένα από τα βήματα αυτά.


Add: 2019-01-10 12:49:04 - Upd: 2019-01-11 08:38:02