Ωραίες κοιμωμένες
Sleeping Beauties (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Μικέδης, Μιχάλης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-882-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 12/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 18.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 996 γρ., 944 σελ.
Περιγραφή

Τι θα συνέβαινε αν οι γυναίκες εξαφανίζονταν;

Σε ένα μέλλον τόσο αληθινό και κοντινό που θα μπορούσε να είναι το παρόν, αρχίζει να συμβαίνει το εξής παράδοξο: Όταν οι γυναίκες κοιμούνται, τυλίγονται σε κάτι που μοιάζει με κουκούλι και… δεν ξυπνούν ξανά. Αν κάποιος προσπαθήσει να σκίσει τον ιστό, αντιδρούν με αφάνταστη βιαιότητα.

Στη μικρή πόλη του Ντούλινγκ, ο ιός εξαπλώνεται σε μια γυναικεία φυλακή προσβάλλοντας όλες τις τροφίμους εκτός από μία, την Ιβ Μπλακ. Είναι, άραγε, η Ιβ μια ιατρική ανωμαλία που πρέπει να μελετηθεί ή ένας δαίμονας που πρέπει να θανατωθεί;

Έρμαια των αρχέγονων παρορμήσεών τους, οι άντρες χωρίζονται σε αντιμαχόμενες φατρίες. Κάποιοι θέλουν να σκοτώσουν την Ιβ, άλλοι να τη σώσουν.

Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι πως οι γυναίκες, αφού αποκοιμηθούν, ανοίγουν τα μάτια τους σ’ έναν ολότελα νέο κόσμο… Μην τις ξυπνήσεις!

«Αυτή η θαυμάσια πρώτη συνεργασία μεταξύ του Στίβεν Κινγκ και του γιου του Όουεν Κινγκ είναι ένα έργο ρεαλιστικής φαντασίας, διανθισμένο με αδρές πινελιές τρόμου, και με μια πλοκή που εκτυλίσσεται με ταχύτητα εμπορικής αμαξοστοιχίας.» –Publishers Weekly

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων.  Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Κάρι, Το Αυτό, Σάλεμς Λοτ, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, The Outsider (Ο ξένος), Εξύψωση. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ τo 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του. Το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN.

Ο Όουεν Κινγκ έχει γράψει το μυθιστόρημα Double Feature και τη συλλογή διηγημάτων We’re All in This Together, και ήταν ένας από τους συγγραφείς του Intro to Alien Invasion και τους επιμελητές του Who Can Save Us Now? Brand-New Superheroes and Their Amazing (Short) Stories.



Add: 2018-12-13 11:34:41 - Upd: 2024-01-16 15:18:04