Το Λεμονόσπιτο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5356-06-4
Εκδόσεις Ραδάμανθυς, Χανιά Κρήτης, 11/2018
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
24 x 29 εκ., 200 γρ., 32 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το Λεμονόσπιτο, της Δέσποινας Τζιάκη, είναι ένα περιβαλλοντικό παραμύθι, με στοιχεία λαογραφικά, που μπορεί να αξιοποιηθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Περιγραφή

Την ιστορία «ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΣΠΙΤΟ» την εμπνεύστηκα από κάποιο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση που παρουσίαζε τα λεμονόσπιτα στη Φολέγανδρο. Μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να γράψω μια ιστορία που να αναφέρεται σε λεμονόσπιτο και γενικότερα να έχει «χρώμα» ελληνικό! Τα ονόματα των πρωταγωνιστών, η καθημερινότητά τους, οι σχέσεις τους και οι αναφορές στο έργο να είναι συνυφασμένα με την Ελλάδα, τα ήθη και τα έθιμά μας. Θεωρώ ότι αυτό θα βοηθήσει τους αναγνώστες – μικρούς και μεγάλους – να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη Φολέγανδρο, να συζητήσουν για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της χώρας μας (διακοπές, παραδοσιακά γλυκίσματα, κάλαντα, κ.λπ.) να μάθουν για νέες ιδέες όπως οι «τροφόβεργες». Προσπάθησα να αναδείξω αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η φιλοξενία, η δημιουργικότητα, οι οικογενειακές και οι διαπροσωπικές σχέσεις, η οικογένεια, η συνεργασία και άλλα. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Ταιριάζει για διάβασμα και για επεξεργασία πριν ή και κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Τζιάκη Δέσποινα

Η Δέσποινα Τζιάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα ορεινό χωριό, στο Κακοδίκι Σελίνου του Νομού Χανίων. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ., συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ε.Α.Π. και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Τα τελευταία 18 χρόνια υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία των Χανίων. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο και την παιδική λογοτεχνία και έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Έργα της έχουν εκδοθεί σε συλλογικούς τόμους παραμυθιών και σε εκπαιδευτικά βιβλία.  Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία  εκπαιδευτικά προγράμματα  και δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φιλαναγνωσίας.


Add: 2018-11-28 16:09:25 - Upd: 2024-02-27 10:23:48