Μείνε μαζί μου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-83881-2-3
Εκδόσεις Floral Books, Περιστέρι, 10/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 288 σελ.
Περιγραφή

«Αν το βάρος είναι τόσο μεγάλο και κρατά τόσο πολύ, ακόμα κι η αγάπη λυγίζει, ραγίζει, είναι έτοιμη να σπάσει και μερικές φορές σπάει. Αλλά ακόμα κι αν γίνει χίλια κομμάτια στα πόδια σου, δεν σημαίνει πως δεν είναι πια αγάπη».


Στη Νιγηρία της δεκαετίας του ’80 ένα νέο κι ερωτευμένο ζευγάρι, η Γετζιντέ και ο Ακίν, ξεκινούν την κοινή τους ζωή γεμάτοι όνειρα κι ελπίδες. Αλλά η δυσκολία τους να κάνουν παιδί –και το παραδοσιακό καθεστώς της πολυγαμίας– σφίγγει τον κλοιό της κοινωνίας γύρω τους και τραντάζει τη σχέση τους συθέμελα…

Μέσα στη δίνη των κοινωνικοπολιτικών αναταραχών της εποχής στη Νιγηρία, το Μείνε μαζί μου ξεδιπλώνει τις φωνές, τα χρώματα, τις χαρές και τους φόβους του λαού της. Η Αγιομπάμι Αντεμπάγιο υφαίνει μια συγκλονιστική ιστορία για την εύθραυστη αγάπη εντός του γάμου, τη διάλυση της οικογένειας, την οδύνη της απώλειας και τους άρρηκτους δεσμούς που δημιουργεί η μητρότητα. Μια ιστορία για τις απεγνωσμένες μας προσπάθειες να σώσουμε τον εαυτό μας και όσους αγαπάμε από τον πόνο και τη θλίψη.

Καυστικό, γεμάτο αγωνία, υπέροχο – MargaretAtwood


Η Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ γεννήθηκε το 1988 στο Λάγος της Νιγηρίας. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά και ανθολογίες, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Έχει πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Ομπαφέμι Αβολόβο και στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Ιστ Άνγκλια. Το 2012 ήταν μέλος του Ledig House της Νέας Υόρκης (μη κερδοσκοπικός οργανισμός συγγραφέων).

Εργάζεται ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Saraba. Το Μείνε μαζί μου, το πρώτο της μυθιστόρημα, ήταν υποψήφιο στα WellcomeBookPrize και BaileysWomensPrizeforFiction.


Add: 2018-10-24 12:04:56 - Upd: 2021-03-17 18:24:17