Η Δύναμη της Σκέψης
Επιμέλεια κειμένου: Ελμάζης, Στέφανος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-421-256-9
Αρχέτυπο, Θεσσαλονίκη, 10/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 150 σελ.
Περιγραφή

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, καθορίζει όλη μας τη ζωή. Οι σκέψεις μας μορφοποιούν το περιεχόμενο της καθημερινότητάς μας, τις ιδέες που μας καθοδηγούν, την τεχνολογία που μας συνδέει, τους πολέμους που μας χωρίζουν, τις δουλειές μας, τα σπίτια που μένουμε, τα ρούχα που φοράμε, τη διασκέδαση που επιλέγουμε. Η σκέψη διαμορφώνει τις προσωπικές μας αποκρίσεις στη ζωή. Συνεπώς, όποιος ελέγχει τη σκέψη μας, ελέγχει την πραγματικότητά μας, άρα ελέγχει τα πάντα. Όποιος αρχίζει να έχει τον έλεγχο της δικής του σκέψης, αρχίζει να σχηματίζει τη δική του πραγματικότητα και να γίνεται κύριος του εαυτού του.

Πώς όμως δημιουργείται μια σκέψη και πώς εμφανίζεται στην οθόνη του μυαλού μας; Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος; Είναι η φωνή που φλυαρεί ασταμάτητα μέσα στο κεφάλι μας, αληθινή σκέψη; Υπάρχουν είδη, ποιότητες σκέψης; Και τι ρόλο παίζει η συγκέντρωση, η προσοχή, ο διαλογισμός; Μπορεί η σκέψη να εκπαιδευτεί, να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και να οδηγήσει στην αληθινή γνώση, στη σοφία;

Όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα και καίρια ζητήματα για τη ζωή μας πραγματεύεται το βιβλίο αυτό, που συντίθεται από δεκαπέντε κείμενα ορισμένων σπουδαίων δασκάλων, στοχαστών και σύγχρονων ερευνητών.

 

Η ανθρωπότητα προκειμένου να επιζήσει

θα χρειαστεί ένα νέο στην ουσία είδος σκέψης.

ΑΪΝΣΤΑΪΝ


Add: 2018-10-17 08:50:35 - Upd: 2018-10-17 08:50:35