Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής
Simplified diet manual 10th edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-394-605-2
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 2009
10η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 25.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 25 εκ., 246 σελ.
Περιγραφή

Τα νοσοκομεία και τα κέντρα ευγηρίας σε όλες τις πολιτείες και σε πολλές ξένες χώρες χρησιμοποιούν το Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής για να σχεδιάσουν θρεπτικά, γευστικά και οικονομικά γεύματα, προσαρμοσμένα στις διαιτητικές ανάγκες ατόμων με ειδικές απαιτήσεις.
Οι αλλαγές στην παρούσα δέκατη έκδοση είναι πολλές και περιλαμβάνουν:
Αναθεώρηση των Οδηγιών για τον Σχεδιασμό Δίαιτας βάσει των Διαιτητικών Κατευθυντήριων Γραμμών για τους Αμερικανούς το 2005 και την Πυραμίδα μου της USDA
Νέες οδηγίες για τις Διαιτητικές Ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων
• Εμφάνιση Πινάκων για τη Δίαιτα επί Δυσφαγίας
• Δίαιτες για περιπτώσεις Βαριατρικής/Γαστρικής Παράκαμψης
• Τροποποιημένη Νεφρική Δίαιτα
• Τροφικές Αλλεργίες και Δυσανεξίες
• Νέους καταλόγους εναλλακτικών γευμάτων
• Ερωτήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου για την εκπαίδευση του προσωπικού που ασχολείται με τα τρόφιμα στα νοσηλευτικά ιδρύματα που εξυπηρετούνται από διαιτολόγους ή διατροφολόγους.
Έπαινοι από χρήστες του Απλοποιημένου Εγχειριδίου Διατροφής
"Καλά οργανωμένο και εύχρηστο. Το Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής περιέχει πλούτο πληροφοριών για τη σχεδίαση δίαιτας και γευμάτων και είναι το ιδανικό βοήθημα για περιπτώσεις δυσφαγίας σε κάθε ηλικία και ιδιαίτερα για ηλικιωμένους."
Carlene Russell, MS RD LD FADA, Iowa Department of Elder Affairs
"Το Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής είναι πάντοτε σύγχρονο με τις συνεχείς επανεκδόσεις του. Οι θεραπευτικές δίαιτες έχουν επιστημονική βάση και έχουν μελετηθεί διεξοδικά από τους συνεργαζόμενους ειδικούς διαιτολόγους. Το Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής βοηθά τον ιατρό που ασχολείται με ηλικιωμένους να ρυθμίζει προσεκτικά τη διατροφή των ασθενών για να επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα."
Dr. Christine Lindgren, Director of Medical Services, Iowa Veterans Home
Εκδότης Andrea K. Maher. R.D., L.D. υπηρετεί ως κλινικός διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφής σε νοσοκομεία και ιδρύματα της Iowa.


Add: 2018-09-29 08:19:36 - Upd: 2022-05-03 18:27:01