Ο Νονός
Η επιστροφή
Μετάφραση: Ελιασά, Νοέλα
Επιμέλεια κειμένου: Μιραμπίλης, Δρόσος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-545-6
Οξύ, Περιστέρι, 7/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 22.95 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 728 σελ.
Περιγραφή

Η Αμερική του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα ιδωμένη από τη σκοπιά της πέμπτης εξουσίας. Μιας εξουσίας που κρατά στο χέρι τις άλλες τέσσερις: πολιτικούς, αστυνόμους, δικαστές και δημοσιογράφους, μαζί και τον κόσμο του τζόγου και του θεάματος. Της Κόζα Νόστρα του Μάικλ Κορλεόνε, που σκοπεύει να επεκταθεί κι εκτός Αμερικής, ενισχύοντας τους δεσμούς με τη Σικελία και αποκτώντας πλήρη έλεγχο της Κούβας.

Παράλληλα όμως, ο Μάικλ πρέπει να σώσει και τον γάμο του, κάνοντας αυτό που είχε υποσχεθεί όταν ανέλαβε capo: να μεταστρέψει τις οικογενειακές επιχειρήσεις σε ατραπούς νομιμότητας. Θα προλάβει όμως να κάνει οτιδήποτε από όλα αυτά; Ένας ισάξιος αντίπαλος τον περιμένει σε μια κούρσα θανάτου…

O Νονός, η επιστροφή γράφτηκε από τον Mark Winegardner, ως sequel του The Godfather του Mario Puzo. Ο Winegardner συνεχίζει την ιστορία, με πρωταγωνιστή τον γιο του Βίτο Κορλεόνε, Μάικλ, τον οποίο ενσάρκωσε αξέχαστα ο Αλ Πατσίνο στην τριλογία του Κόπολα.


Σαράντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Νονού, του βιβλίου του Mario Puzo που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Francis Ford Coppola, ο Mark Winegardner ξαναπιάνει το νήμα της ιστορίας, για να αφηγηθεί όλα όσα συμπληρώνουν τα κενά, όλα όσα φωτίζουν την εξέλιξη της ιστορίας που συνιστά τον Μεγάλο Αμερικανικό Θρύλο του εικοστού αιώνα.



Ο Mark Winegardner δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία 26 χρονών, όντας ακόμη φοιτητής. Με πολυάριθμες διακρίσεις, τα βιβλία του βρίσκονται στις λίστες των καλύτερων της χρονιάς των New York Times Book Review, Chicago Sun-Times, Los Angeles Times, Τhe New York Public Library και USA Today. Σήμερα διδάσκει δημιουργική γραφή στο Florida State University.


Add: 2018-07-12 12:59:54 - Upd: 2021-03-17 18:24:16