Η επόμενη επανάσταση
Λαϊκές συνελεύσεις και η προοπτική της άμεσης δημοκρατίας
The Next Revolution : Popular Assemblies and the Promise of Direct Democracy (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80244-9-6
Ευτοπία, Αθήνα, 12/2017
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 11.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 15 εκ, 380 γρ, 240 σελ.
τ. 1
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή

Από την Αθήνα μέχρι τη Νέα Υόρκη, τα πρόσφατα μαζικά κινήματα σε όλο τον κόσμο αμφισβήτησαν τη λιτότητα και τον αυταρχισμό, με εκδηλώσεις πραγματικής δημοκρατίας. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια ο Μάρεϊ Μπούκτσιν ανέπτυξε αυτές τις δημοκρατικές ιδέες στο πλαίσιο της πολιτικής της νέας αριστεράς, οι οποίες στηρίζονταν στις λαϊκές συνελεύσεις, και επηρέασαν ένα ευρύ σύνολο πολιτικών διανοητών και κοινωνικών κινημάτων.

Με έναν πρόλογο από τη συγγραφέα του μπεστ-σέλερ Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων, Ursula Κ. Le Guin, η συλλογή Η Επόμενη Επανάσταση περιλαμβάνει, για πρώτη φορά μαζί, δοκίμια του Μπούκτσιν για την ελευθερία και την άμεση δημοκρατία, προσφέροντας ένα ξεκάθαρο πολιτικό όραμα που μπορεί να μας ωθήσει να προχωρήσουμε από τις διαδηλώσεις προς τον κοινωνικό μετασχηματισμό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


"Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών, ο Μάρεϊ Μπούκτσιν αφιέρωσε το απίστευτο ταλέντο και την ενέργειά του σε πολλά διαφορετικά πεδία: ιστορία, τεχνολογία, κοινωνική οργάνωση, αναζήτηση της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, και πολλά ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, προσέφερε μια διαφωτιστική και βαθειά αντίληψη, όπως επίσης πρωτότυπες και προκλητικές ιδέες, αλλά και ένα εμπνευσμένο όραμα. Μέσα απ` αυτή τη νέα συλλογή για τη ριζοσπαστική δημοκρατία βλέπουμε αυτό το μεγάλο επίτευγμα της ζωής του Μάρεϊ Μπούκτσιν." (Noam Chomsky)
 

"Ο Μάρεϊ Μπούκτσιν είναι ένας από τους πιο πρωτότυπους και σημαντικούς ριζοσπαστικούς στοχαστές και συγγραφείς της σύγχρονης εποχής. Αντιλαμβάνεται τόσο την καταστροφική δύναμη του καπιταλισμού όσο και την ανάγκη για μια επαναστατική φλόγα που θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά του." (Chris Hedges)

Πρόλογος, της Ούρσουλα Λε Γκεν
Εισαγωγή, της Ντέμπι Μπούκτσιν & του Μπλερ Τέιλορ
Πρόλογος
Εισαγωγή
Το κομμουναλιστικό πρόταγμα
Η οικολογική κρίση και η ανάγκη για το ξαναφτιάξιμο της κοινωνίας
Μια πολιτική για τον 21ο αιώνα
Το νόημα του συνομοσπονδισμού
Ελευθεριακός κοινοτισμός: Μια πολιτική της άμεσης δημοκρατίας
Πόλεις: Η εκδίπλωση του ορθού λόγου στην ιστορία
Ο εθνικισμός και το "εθνικό ζήτημα"
Αναρχισμός και εξουσία στην Ισπανική Επανάσταση
Το μέλλον της αριστεράς
Ευχαριστίες
Σημείωμα του μεταφραστή
Για περαιτέρω μελέτη

Σχετιζόμενα προϊόντα