Αφήγημα Ελευθερίας
Κραυγή αγωνίας για το μέλλον
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-458-672-1
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 5/2017
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
Περιγραφή

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος στην τελευταία του αυτή συγγραφική δουλειά αναλύει διεξοδικά και με απλό κατανοητό λόγο την ελληνική κρίση, εξηγεί τα αδιέξοδα και προτείνει λύσεις: απλές, λογικές και εφικτές, μακριά από την κατεστημένη κομματική νοοτροπία, από ανεδαφικούς λαϊκιστές δίχως πρόταση για διέξοδο αλλά και από ιδεοληπτικούς μονομάχους των άκρων που στο βάθος οραματίζονται την ολοκληρωτική κατάρρευση της δημοκρατίας.

Η νέα πρόταση συνοψίζεται σε μια φράση: Λιγότερο κράτος και περισσότερη ελευθερία. Μια τέτοια αντίληψη της πολιτικής ποτέ δεν μπόρεσε να ριζώσει στην Ελλάδα των ακατάσχετων και συχνά ακραίων κρατικών παρεμβάσεων στην κοινωνία και στην οικονομία. Δεν είναι τυχαίο πως στην Ελλάδα χρεοκόπησε το κράτος, που είχε την πρωτοβουλία κάθε οικονομικής κίνησης, κι όχι οι Τράπεζες ή η ιδιωτική οικονομία, όπως έγινε σχεδόν παντού αλλού. Η δε δημόσια διοίκηση, που υπήρξε εργαλείο εξυπηρέτησης της πολιτικής, κι όχι μηχανισμός διαμόρφωσης υποδομών για διευκόλυνση της δράσης της ιδιωτικής οικονομίας, παραπαίει.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εξόδου από τα σημερινά δημοσιονομικά αδιέξοδα. Γιατί δεν προωθούνται από το πολιτικό σύστημα; Απλά διότι δεν συμφέρει τις κομματικές πελατείες που έχουν αποικίσει τον δημόσιο τομέα της οικονομίας όπως και τους κρατικοδίαιτους μηχανισμούς της ενημέρωσης που επηρεάζουν καταλυτικά την κοινή γνώμη.

Μέσα στα σχήματα που ξεδιπλώνει ο συγγραφέας εμπλέκονται και τα ζητήματα των προσφύγων μαζί με τις αδυναμίες της ελληνικής πολιτείας - αλλά και της Ευρώπης στο σύνολό της - να κατανοήσει την δυναμική της Ισλαμικής πρόκλησης που ακουμπάει πλέον την ίδια την καρδιά της κοινωνίας μας.

Ένα βιβλίο - σάλπισμα αφύπνισης για το αύριο της Ελλάδας, που θα πρέπει όλους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων κι επί μέρους ευαισθησιών,  αρχικά να μας προβληματίσει και στη συνέχεια να κινητοποιήσει.  Ώστε, επιτέλους, κάτι να αρχίσει να γίνεται...

O Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι Δ/ντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (Deree College). Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορούν τα βιβλία του «Η Οργή του Ισλάμ και οι φανατικοί της Τζιχάντ» και «Αζερμπαϊτζάν. Κυρίαρχος στο σταυροδρόμι της Ευρασίας».


Add: 2018-05-25 14:43:42 - Upd: 2018-05-25 14:43:42