Το πράσινο ντεσεβό
Ένας πατέρας. Ένας γιος. Ένα ταξίδι αναζήτησης της ευτυχίας.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5173-24-1
Utopia, Αθήνα, 2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 376 σελ.
Περιγραφή

Ο Ισαάκ είναι ένα "άδειο" αγοράκι. Έχει σώμα, μάτια, αλλά τίποτα εσωτερικά. Δεν μιλάει, μόνο που πότε πότε ουρλιάζει. Ο Ισαάκ είναι αυτιστικός, και η ύπαρξη-ανυπαρξία του έχει σταδιακά συντρίψει τη σχέση των γονιών του. Εκείνοι χώρισαν και ο Ισαάκ κατέληξε σε κλινική.

Ο Ερίκ Ντυμπόν, ο πατέρας, θέλει να βλέπει κάπου κάπου τον μικρό και εκτός ιδρυματικού πλαισίου. Αλλά η επιθυμία του σύντομα θα προσκρούσει στην αντίδραση της πρώην γυναίκας του και τις "επιστημονικές" ενστάσεις του διευθυντή της κλινικής. Έτσι το Ίδρυμα θα γίνει ο αποκλειστικός χώρος των συναντήσεων πατέρα και γιου, για τις οποίες, εξάλλου, ο Ισαάκ δεν φαίνεται να εκδηλώνει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Ώσπου μια μέρα ο Ερίκ Ντυμπόν έρχεται στο επισκεπτήριο οδηγώντας ένα παλιό πράσινο Ντεσεβό, που έχει απροσδόκητα κληρονομήσει. Όταν το βλέπει ο Ισαάκ, κάτι στη στάση του αλλάζει. Η αδιόρατη ρωγμή στο αδιαπέραστο, έως τότε, τείχος του αυτισμού έρχεται να σαρώσει τα πάντα, και μια περιπετειώδης περιπλάνηση ξεκινά στο βολάν του πράσινου Ντεσεβό.

Αλλά, ποιος είναι πράγματι ο Ερίκ Ντυμπόν, ποιο παρελθόν τον στοιχειώνει, τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει με τον γιο του και, τέλος, ποια είναι τα φαντάσματα που συνωστίζονται στο πίσω κάθισμα του αινιγματικού αυτοκινήτου;

Περιστοιχισμένοι από μυστηριώδεις ίσκιους, με διώκτες και αρωγούς που είναι ο καθένας τους κι ένας περίεργος κόσμος, οι δύο φυγάδες ρίχνονται σ` ένα "απονενοημένο" ταξίδι, ή μάλλον, και εκτός απρόοπτου, σ` ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Αναμειγνύοντας αριστοτεχνικά διάφορα λογοτεχνικά είδη, το "Πράσινο ντεσεβό" είναι μια συναρπαστική, γεμάτη τρυφερότητα ματιά στους όρους και τα όρια της ανθρώπινης επικοινωνίας.


Add: 2018-05-23 16:02:48 - Upd: 2021-03-17 18:24:14