Πίνακες για Μελέτες Έργων Πολιτικού Μηχανικού
Bautabellen für Ingenieure mit Berechnungshinweisen und Beispielen 20. Auflage (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-512-676-6
Γκιούρδας Μ., Αθήνα, 3/2017
20η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
€ 95.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
17 x 24 εκ., 2,130 γρ., 1624 σελ.
Περιγραφή

Οι Εκδόσεις Γκιούρδα παρουσιάζουν με υπερηφάνεια την 20η έκδοση του βιβλίου “Bautabellen für Ingenieure” του Schneider, που εδώ και 40 περίπου χρόνια αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τους πολιτικούς μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων (δομοστατικούς, υδραυλικούς, οδοποιούς κ.λπ.) και τους αρχιτέκτονες στη Γερμανία.

Το περιεχόμενο τού αποτελεί αναντικατάστατο βοήθημα τόσο για μελετητές και κατασκευαστές μηχανικούς, όσο και για φοιτητές πολυτεχνικών σχολών, καθώς καλύπτει ευρύ φάσμα των τομέων του σχεδιασμού και της εκτέλεσης τεχνικών έργων. Η συγγραφή και επιμέλεια των κειμένων του βιβλίου έχει γίνει από καθηγητές πολυτεχνικών σχολών, με εκτενή γνώση των αντίστοιχων αντικειμένων, ενώ η μετάφραση στα Ελληνικά από έμπειρους μεταφραστές-πολιτικούς μηχανικούς.

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται αφενός γενικά κεφάλαια με:

Mαθηματικούς τύπους, αρχές στατικής ανάλυσης και παραδοχές φορτίσεων δομημάτων, αφετέρου εξειδικευμένα κεφάλαια με τη θεωρία, πινακοποιημένες πληροφορίες, οδηγίες και παραδείγματα υπολογισμού για τομείς, όπως αυτοί του οπλισμένου και προεντεταμένου σκυροδέματος, των μεταλλικών, σύμμεικτων και ξύλινων κατασκευών, καθώς και των κατασκευών από δομικό γυαλί και την τοιχοποιία. Καλύπτονται επίσης οι τομείς της δομικής φυσικής, του γεωτεχνικού σχεδιασμού, της οδοποιίας - συμπεριλαμβανομένων των μέσων σταθερής τροχιάς - της διαχείρισης υδάτων και της περιβαλλοντικής μηχανικής, της συντήρησης και επισκευής, καθώς και της δομικής αποτύπωσης των κατασκευών. Επιπλέον, δίνονται στοιχεία για τη (Γερμανική) νομοθεσία που διέπει την αδειοδότηση, τη δημοπράτηση, την ανάθεση και εκτέλεση της κατασκευής δομικών έργων,  καθώς και τις προδιαγραφές σχεδίασης και παρουσίασης των απαιτούμενων για την κατασκευή σχεδίων και εγγράφων.

Οι μέθοδοι ανάλυσης και οι οδηγίες του βιβλίου είναι συμβατές με τους σύγχρονους της Γερμανικής έκδοσης κανονισμούς, είτε αυτοί αφορούν σε Ευρωκώδικες είτε σε προσαρμοσμένα και επικαιροποιημένα Γερμανικά Πρότυπα και Προδιαγραφές Υλικών. Τέλος η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει πλούσια βιβλιογραφία για όσους θέλουν να διερευνήσουν περαιτέρω κάποια αντικείμενα. 


Add: 2018-05-15 09:54:30 - Upd: 2023-04-27 13:16:48