Το ξύπνημα
Εξώφυλλο/εικαστικό: Πετράκης, Γιάννης
Επιμέλεια κειμένου: Παπαδογιάννης, Γρηγόρης, 1961-
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5278-01-4
Παράξενες Μέρες, Αθήνα, 4/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 200 γρ., 120 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Νουβέλα επιστημονικής φαντασίας από τον Δημήτρη Φαρή. Το βιβλίο κέρδισε ένα από τα δύο ισότιμα βραβεία στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό μυθιστορήματος που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Περιγραφή

   Μια απόκοσμη μουσική έπαιζε μέσα στις ψυχές τους. Τα πρόσωπα ήταν οι μόνες ζωντανές αποδείξεις όλου αυτού του εγχειρήματος, οι μόνοι ζωντανοί υπολογιστές, οι μόνες βιολογικές μνήμες που ήξεραν τα πάντα. Γεννήθηκαν σε έναν άλλο πλανήτη, είχαν την τύχη να είναι αρτιμελείς, γόνοι οικογενειών που μπορούσαν να τους προσφέρουν όλη την απαραίτητη εκπαίδευση και έμπνευση, πέρασαν τα δημιουργικά χρόνια της εφηβείας τους μέσα στην γνώση, έκαναν τις αιτήσεις τους ξέροντας ότι υπογράφουν τον θάνατό τους, ταξίδεψαν δύο αιώνες μέσα από αστέρια και σκοτεινή ύλη, ξύπνησαν από τον θάνατο και διαπίστωσαν ότι …ζούσαν ακόμα, μπήκαν σε μεταλλικά πουλιά και έπεσαν ξανά σε έναν παρθένο Πλανήτη και τώρα να ’τοι πάλι, όρθιοι ξανά, σαν τα πρώτα αυτά μαϊμουδάκια, τους προγόνους τους, που έψαχναν τροφή στην σαβάνα, σαν αυτούς τους πρώτους κυνηγούς που ζωγράφιζαν στα σπήλαια μετά το κυνήγι, σαν τους στρατιώτες που κατέστρεψαν την πατρίδα. 

   Η στιγμή αυτή γράφεται με μιας στα αυλάκια του μυαλού τους αλλά με κάποιον περίεργο μηχανισμό που μόνο οι άνθρωποι έχουν, θα περάσει και στα αυλάκια του μυαλού των παιδιών τους. Το παραμύθι αρχίζει. Έφτασαν!

 -

Ο Δημήτρης Φαρής γεννήθηκε στο Duisburg της τότε Δυτ. Γερμανίας από έλληνες μετανάστες. Σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής σε Λύκειο. Έχει πτυχίο κλασικού πιάνου και ασχολείται εντατικά με την μελέτη του σαξόφωνου. Το βιβλίο του με τίτλο  Stay Tonight κυκλοφορεί ήδη από τις Μικρές Εκδόσεις. Τις νύχτες, μέσα από τα όνειρα του ζει μια δεύτερη ζωή.


Add: 2018-05-08 10:09:41 - Upd: 2021-04-01 16:50:09