Πριν έρθουν τα σύννεφα
Beneath the Cypress Tree (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Αλεξανδρή, Καίτη
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-824-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2/2018
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 680 γρ., 552 σελ.
Περιγραφή

Ο πόλεμος τους βρίσκει στην Κρήτη. Και θα τους φέρει πιο κοντά –ή θα τους χωρίσει!

Η Έλλα, η Κέιτ και η Δάφνη –Αγγλίδες, φίλες, απόφοιτες της Οξφόρδης, παθιασμένες με την αρχαιολογία– έρχονται στην Κνωσσό λίγα χρόνια πριν από το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Δάφνη αρχικά απολαμβάνει τη ζωή και τον έρωτα, ενώ η Έλλα και η Κέιτ εργάζονται σκληρά σε μια ανασκαφή και αρχίζουν να φέρνουν στο φως σπουδαία ευρήματα.

Πολύ σύντομα ερωτεύονται και αυτές, γνωρίζουν χαρές και απογοητεύσεις, μαγεύονται από το νησί, τους κατοίκους του, τα έθιμά τους.

Κι έπειτα έρχεται ο πόλεμος… Ακολουθούν σκληρές μάχες, αντίσταση, θρίαμβοι, θάνατοι… πάντα με φόντο τα δύσβατα βουνά της Κρήτης. Οι Βρετανοί που βρίσκονται στο νησί στέκονται με αυταπάρνηση στο πλευρό των κατοίκων που πολεμούν με όλες τους τις δυνάμεις, πρόθυμοι να δώσουν και τη ζωή τους για τη λευτεριά.

Οι φιλίες, οι έρωτες, όλες οι ανθρώπινες σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν στους χώρους των ανασκαφών δοκιμάζονται μέχρι τα όριά τους.

Γιατί ο πόλεμος μετατρέπει τους φίλους σε εχθρούς, και τους εραστές σε αγωνιστές...  

«Η Μάργκαρετ Πέμπερτον είναι μια από τις καλύτερες συγγραφείς μυθιστορημάτων εποχής.

Η πένα της είναι σκληρή και τολμηρή συνάμα…» –The Bookseller

Η Μάργκαρετ Πέμπερτον έχει γράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία, πολλά από τα οποία έγιναν best seller. Ορισμένα από αυτά διαδραματίζονται στη σύγχρονη εποχή, ενώ άλλα είναι ιστορικά μυθιστορήματα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων, ενώ ήταν μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Αστυνομικών Μυθιστορημάτων. Γεννημένη στο Μπράντφορντ, παντρεμένη με Λονδρέζο, έχει πέντε παιδιά και δύο σκύλους και ζει στο Γουίτσταμπλ του Κεντ. Εκτός από το γράψιμο, έχει πάθος με το τανγκό, τα ταξίδια, την ιστορία της Αγγλίας και την αγγλική ύπαιθρo.


Add: 2018-03-20 08:37:06 - Upd: 2021-03-17 18:29:43