Αθλητική Ψυχολογία
Έννοιες και εφαρμογές
Sport Psychology:Conseptw and Applications 7th edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-583-102-8
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 2018
7η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 75.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
25 x 20 εκ, 550 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή

Εξερευνήστε τις ψυχολογικές διαστάσεις της επίδοσης στον αθλητισμό και στην άσκηση

Για ποιον λόγο ένας  αθλητής σημειώνει επιτυχία, ενώ ένας άλλος, εξίσου ταλαντούχος αθλητής συνεχίζει να αντιμετωπίζει ζητήματα αυτοπεποίθησης, παρακίνησης ή δέσμευσης;

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους αθλητές και τους συμμετέχοντες σε αθλητικές δραστηριότητες να υπερνικήσουν τις νοητικές δυσκολίες της προετοιμασίας και να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν;

Η Αθλητική Ψυχολογία: Έννοιες και Εφαρμογές δείχνει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι έννοιες που υποστηρίζονται από την πιο πρόσφατη επιστημονική έρευνα για να αντιμετωπιστούν ζητήματα και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι ειδικοί της φυσικής αγωγής, οι προπονητές, οι γυμναστές και οι αθλητές.

Αυτή η εισαγωγή στην ψυχολογία του αθλητισμού και της άσκησης πραγματεύεται θέματα όπως το άγχος, η διέγερση και το στρες· η ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης, χαλάρωσης, παρακίνησης και ενεργοποίησης· η δόμηση της συνοχής της ομάδας• και η πρόληψη της εξουθένωσης και άλλων αρνητικών επιδράσεων.

Τα σημαντικά διαπαιδαγωγικά χαρακτηριστικά της έβδομης έκδοσης περιλαμβάνουν:

  • Αναθεώρηση της οργάνωσης για πιο εύκολη χρήση. Τα κεφάλαια που περιείχαν σχετικό μεταξύ τους υλικό συγχωνεύθηκαν και ο συνολικός αριθμός των κεφαλαίων διατηρήθηκε στα 19.
  • Επικαιροποιημένο σε βάθος με έμφαση στις πιο πρόσφατες έρευνες, όπως υποδεικνύεται από τις 800 καινούργιες βιβλιογραφικές αναφορές.
  • Νέο ή διευρυμένο πρακτικό υλικό που αφορά σε θέματα όπως η εμπλοκή των γονέων στα αθλήματα νέων, η προκοινωνική συμπεριφορά, το μοντέλο πιθανοτήτων IZOF, την εκπαίδευση στην ενοποίηση του νου και του σώματος, και τις αρνητικές επιδράσεις του αθλητισμού και της άσκησης.
  • Ανώτερη κάλυψη της ψυχοβιολογίας του αθλητισμού και της άσκησης, του κρίσιμου ρόλου της προσοχής στον αθλητισμό, της τελειομανίας στον αθλητισμό και της προσέγγισης εγρήγορσης-αποδοχής-δέσμευσης στην εκπαίδευση δεξιοτήτων.

• Παιδαγωγικά βοηθήματα στη μορφή βασικών όρων, εννοιών και εφαρμογών, ένα γλωσσάρι και ερωτήσεις κριτικής σκέψης σε κάθε κεφάλαιο.