Νευρολογική Αποκατάσταση
Βελτιστοποίηση των κινητικών επιδόσεων
Neurological Rehabilatation:Optimizing Motor Perfomance 2nd edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-394-922-0
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 2017
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 53.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 480 σελ.
Περιγραφή

Η Janet Carr και η Roberta Shepherd ηγούνται μιας νέας ομάδας συγγραφέων για τη δεύτερη έκδοση αυτού του σαφούς έργου πάνω στη νευρολογική φυσικοθεραπεία. Στην πρώτη έκδοση, οι συγγραφείς περιέγραψαν ένα πρότυπο αποκατάστασης για τα άτομα με κινητική δυσλειτουργία, βασισμένο πάνω στην επιστημονική έρευνα στα πεδία του νευρομυϊκού ελέγχου, της εμβιομηχανικής, της μάθησης των κινητικών ικανοτήτων και του συσχετισμού μεταξύ της γνώσης και της δράσης μαζί με τις προόδους που έχουν επιτελεσθεί στην παθολογία και στην προσαρμογή.
Η νέα έκδοση εξακολουθεί να προωθεί αυτό το πρότυπο, την ίδια ώρα που ταυτοποιεί και ενσωματώνει τις πολλαπλές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στην κατανόηση και στη θεραπεία των ενηλίκων με νευρολογικά προβλήματα, είτε αυτά προέκυψαν από κάποιο ατύχημα είτε από κάποια ασθένεια. Ανάμεσα σε αυτές τις εξελίξεις, βρίσκεται η γνώση ότι ο εγκέφαλος παραμένει δυνητικά ικανός να αναδιοργανώνει, ακόμη και στα γηρασμένα ή με εγκεφαλική βλάβη άτομα, και η νευρική πλαστικότητα μπορεί να επηρεασθεί από πρακτικές που σχετίζονται με τον πνευματικό στόχο και τη φυσική πρακτική σε ένα διεγερτικό περιβάλλον. Επίσης, υπάρχει ένα ολοένα αυξανόμενο μέρος που αφορά στην προσαρμογή του μυοσκελετικού συστήματος και στην ανάγκη να προληφθούν οι αλλαγές στο μήκος και αυτές που σχετίζονται με την ακαμψία στη μυϊκή συσταλτικότητα μαζί με την απώλεια της αεροβικής φυσικής κατάστασης και της ενδυνάμωσης. Υπάρχει ένα εκτεταμένο τμήμα της κλινικής έρευνας που εμφανίζεται να υποστηρίζει αυτό το πρότυπο που παρέχεται εδώ.
Οι εκπαιδευτικές οδηγίες, που περιγράφονται στο βιβλίο αυτό, βασίζονται στην έρευνα των εμβιομηχανικών δομών και κινητικής επανεκπαίδευσης, εφαρμόζονται προκείμενου να επαυξήσουν την αναδιοργάνωση του εγκεφάλου και τη συσταλτικότητα των μυών, αλλά και να ενθαρρύνουν τη λειτουργική αποθεραπεία του ασθενούς.
Αυτό το βιβλίο συνδέει την επιστήμη με την κλινική γνώση, καθιστώντας ικανούς τους φοιτητές και τους ειδικευόμενους να αναπτύξουν τη


Add: 2018-02-15 11:34:03 - Upd: 2022-05-03 18:27:00